Yandex Kurumsal Mail Kurulumu (Yandex Connect Rehberi)

Yandex Connect Kurumsal Mail Açma
Son Güncelleme: 15/03/2023

Yandex kurumsal mail kullanarak masaüstü ve mobil cihazlardan E-posta istemcilerinden maillerinize bağlanabilirsiniz. Şirketler sınırsız mail alanı kullanmak için genellikle Yandex kurumsal mail kullanmayı tercih ederler. Bir e-postayı silmek, dosyalamak veya işaretlemek veya okunmamış olarak işaretlemek gibi işlemleriniz, Yandex Connect kurumsal mail veya yeni adıyla Yandex 360 ile IMAP kullanarak hesaba erişen diğer e-posta programlarında otomatik olarak senkronize edilir.

Bu makalemizde Yandex Connect kurumsal mail kurma adımlarını anlatacağız.

Yandex Connect 2023 Kurumsal Mail Kurulumu:

1. Adım: Yandex Connect kullanabilmeniz için önce bir Yandex mail hesabı oluşturun.

Yandex Kurumsal Mail Nasıl Kurulur?

2. Adım: Yandex mail hesabınızı oluşturduktan sonra Yandex Connect sayfasına gidin ve sağ üstten “Try out” butonuna tıklayarak oturum açın.

Yandex Connel Kurumsal Mail Hesabı

3. Adım: Bu adımda çalışanlarınızı veya hesaba yetki vermek istediğiniz diğer kullanıcıları ekleyin veya “daha sonra davet et” butonuna tıklayın.

Yandex Kurumsal Mail Kurma

4. Adım: Açılan yeni pencereden alt bölümdeki sarı renkli “Etkinleştir” butonuna tıklayın.

Yandex Mail Alanadı Etkinleştirme

5. Adım: Daha sonra açılan yeni pencerede en alttaki Yönetim bölümüne tıklayıp, yönetim panelini açın.

Yandex Connect Şirket Maili Kurma

6. Adım: Yönetim panelinin en alt kısmındaki Alan adları bölümüne tıklayın ve sonraki adıma geçin.

Yandex Kurumsal Mail Site Ekleme

7. Adım: Açılan bu pencerede “Webmaster” sekmesinde bulunan “Alan adı ekle” butonuna tıklayın ve ardından mail kurulumunu yapacağınız domain adresinizi yazın.

Yandex Connect Webmaster Servisi

8. Adım: Bu adımda alan adı doğrulaması yapmamız gerekiyor.

Yandex Connect Alanadı Doğrulama

Açılan arayüzde, alan adı yönetiminin bizde olduğunu kanıtlamak için 4 farklı doğrulama seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan en kolayı meta etiketi ile doğrulama yöntemidir. İlgili kodu kopyalayın ve site kaynak kodunun <head> bölümüne yerleştirin.


9. Adım: Yandex kurumsal mail kurma ile ilgili en önemli adım MX kayıtlarının Yandex’e göre düzenlenmesidir. Yandex aşağıdaki görselde DNS yönetimi bölümünde güncellemenizi istediği bölümleri gösteriyor. Domain veya hosting Cpanelinizden MX ve TXT güncellemesi yapın.

Yandex Dns doğrulama

10. Adım: Web sitenizin kurulu olduğu Cpaneli açın ve Zone Editör bölümüne tıklayın.

Yandex Mail DNS Zone Editör

11. Adım: Açılan pencereden ilgili domain karşısındaki “Yönet” butonuna tıklayın.

Yandex Mail Kurma DNS Ayarları

12. Adım: Bu sekme MX kaydı ve TXT kayıtları ekliyoruz. Kayıt ekle butonuna tıkladıktan sonra, ayarları aşağıdaki görseldeki gibi yapın.

Yandex Connect Kurumsal Mail MX Ayarları

Tip kısmından: “MX” seçin.

Öncelik: “10” yazın.

Hedef Yer: mx.yandex.net yazın ve ardından “Kayıt Ekle” butonuna tıklayın.


13. Adım: MX kaydı ekledikten sonra sıra geldi Yandex için TXT kaydı oluşturmaya, aşağıdaki görseldeki gibi gerekli ayarları yapın.

Yandex Kurumsal Mail TXT Ayarları

Tip kısmından: “TXT” seçin.

Kayıt: “v=spf1 redirect=_spf.yandex.net” ekleyin ve kayıt ekle butonuna tıklayın.

Not: Eğer Cpanelinizde halihazırda bir MX ve TXT kaydı varsa düzenle butonuna tıklayarak mevcut kaydı yukarıdaki bilgilere göre güncelleyin ya da ilgili kayıtları silerek yeniden güncel bilgilerle ekleyin. Bu adımları tamamladıktan sonra yeni oluşturulan MX kayıtlarının geçerlilik kazanması genellikle en fazla (3 gün) sürer. Yandex Connect panelinizde alan adı bölümde MX kaydı doğrulandı uyarısını gördüğünüzde mail adreslerinizi oluşturup kullanmaya başlayabilirsiniz.


14. Adım: Son olarak 5. adımda gösterilen “Yönetim” paneline girin. Ardından sol paneldeki ilk sırada bulunan alana tıklayın.

Yandex Kurumsal Mail Hesabı Ekleme

Açılan pencereden mail hesabını kullanacak kişilerin bilgilerini tek tek ekleyerek Yandex kurumsal mail açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yandex Connect ile kurumsal mail açma işlemini tamamladıktan sonra sol paneldeki kurum profili > yöneticiler sekmesi altından mail hesabınıza yönetici ekleme işlemlerini de yapabilirsiniz.

Yandex Kurumsal Mail Outlook Ayarları

Eklediğiniz mailleri Yandex üzerinden giriş yaparak kullanabilir ya da Outlook üzerinden kullanabilirsiniz. Blog sayfamızda Outlook şirket maili kurma adımları için ilgili makalemizi inceleyebilirsiniz. Yandex kurumsal mail outlook ayarları için aşağıdaki sunucu bilgilerini kullanmalısınız.

Yandex Mail IMAP Hesap Türü için;

Gelen Posta Sunucusu: imap.yandex.com.tr

Giden Posta Sunucu: smtp.yandex.com.tr

Gelen Sunucu (IMAP): 993 (TLS/SSL)

Giden Sunucu (SMTP): 465 (TLS/SSL)


Yandex Mail POP3 Hesap Türü için;

Gelen Posta Sunucusu: pop.yandex.com.tr

Giden Posta Sunucu: smtp.yandex.com.tr

Gelen Sunucu (IMAP): 995 (TLS/SSL)

Giden Sunucu (SMTP): 465 (TLS/SSL)

İlgili sunucu bilgilerini kullanarak Outlook Yandex mail kurulumunu kolayca tamamlayabilirsiniz. Maillerinize cep telefonunuzdan ulaşmak isterseniz aşağıdaki ilgili makaleleri inceleyebilirsiniz.

Android Şirket Maili Kurma

Iphone Şirket Maili Kurma


Güncelleme: Yandex, 2021 itibarıyla “Kurumlar için Mail 360” uygulamasını “Kurumlar için Yandex 360” olarak güncelledi ve artık Yandex üzerinden kurumsal mail oluşturmak için bu uygulamaya abone olmanız gerekiyor. Ücretsiz plan ve 30 günlük deneme sürümü bulunan Kurumlar için Yandex 360’da uygun tarifeye abone olarak Yandex kurumsal maillerinizi kullanabilirsiniz. Kurumsal maillerinizi Yandex üzerinden ücretsiz yönetmek için “mail for domain” tarifesini aktif edebilirsiniz.

Kurumlar için Yandex 360 hesabı ve ücretleri için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz;

https://yandex.com.tr/support/business/index.html

Makalemizde Yandex kurumsal mail kurulumu, Yandex mail açma ve Yandex Outlook mail ayarları işlemlerini anlattık. Karşılaştığınız sorunlar veya hatalar varsa yorum yaparak bizden destek isteyebilirsiniz.

Tüm Yorumlar
  1. Yandex e-mail hizmetleri artık ücretli olmuştur. Bunun yerine Türkiye lokasyonlu kurumsal e-mail hizmetleri veren yerlerden yıllık paket satın almanız daha avantajlı olacaktır.

  2. yandex connect erişim artık ücretli mi ? kayıt yapıyorum ama coneccte baglanmak isterken aylık ve yıllık üyelik paketleri sunuyor. ücretsiz yoldan devam etme şansımız var mı ?

  3. Yandex bir şeyleri değiştirmiş. Adom ikide tryot linki gelmiyor 🙁

  4. Mail gönderiyor ama mail alamıyorum bir türlü ? Neden olabilir acaba (Mx kaydı yaptım txt yok, henüz 2 saat oldu yapalı)

  5. benim info@kara…..com isimli mail adresim var. bu mail adresinin posta kutusu olarak yandex mail i bağladıktan sonra info@kara….com üzerinden mail alıp gönderebilecek miyim?

    1. Makaledeki MX ve TXT ayarları bölümlerini eksiksiz olarak yaparsanız, kurumsal mailinizle Yandex üzerinden mail alıp gönderebileceksiniz.

  6. Merhaba bir sorum olucak müsaade ederseniz.

    Ben kurumsal mail kurdum. Kullanılıyor. Fakat kurulum yaparken kullandığımız mail adresinin yönetici yetkisini alınca kurulum profil maili otomatik xxxx@yandex.ru olarak değişti. Yönetim hala bende fakat kendi mailim kurucu olarak değiştirme yolu nasıl acaba. Bilgilendirirseniz sevinirim.ücretsiz 10 GB alan paketi kullanıyorum.

Comments are closed.