WordPress Sürüm Gizleme (Eklentisiz WP Versiyon Gizle)

Wordpress Sürüm Gizleme
Son Güncelleme: 02/12/2022

WordPress sitenizi düzenli olarak güncellerseniz, WordPress sürüm gizleme veya versiyon numarası kaldırmanıza gerek olmayabilir. Çünkü her WordPress güncellemesinde, geliştiriciler bilinen güvenlik açıklarını düzeltir. Ancak eklenti veya tema ile ilgili uyumluluk sorunlarından dolayı bazen WordPress sitenizi en son sürüme güncellemek istemeyebilirsiniz, bu durumda da bilgisayar korsanları sitenizi hacklemek için sitenizdeki bilinen güvenlik açıklarını bulmaya çalışır.

Bu nedenle, WordPress sitenizi daima güncel tutmanızı öneririz. Makalemizde WordPress sürüm numarası nasıl gizlenir? WordPress versiyon gizleme adımlarını anlatacağız.

Bir Sitenin WordPress Versiyonu Nasıl Bulunur?

Wordpress Sürüm Gizleme

WordPress’in sitenize sürüm numarasını eklediği pek çok yer vardır. WordPress yönetim paneli panosunda, meta bölümünde, RSS alanında ve CSS kaynak uzantılarında.

WordPress komut dosyalarının ve stil sayfalarının çoğu WordPress sürüm numarasını içerir. Sitenizdeki sayfa kaynağını görüntüleyerek WordPress sürüm numarasını bulabilirsiniz. 

Sitenizin RSS beslemesi WordPress sürüm numaranızı içerebilir. Bunu kontrol etmek için web tarayıcınıza “siteniz.com/feed” yazın ve başlık etiketinin altında sürüm numarasını görebilirsiniz.

WordPress Versiyon Numarası Nasıl Kaldırılır?

WordPress sürüm numarasını kaldırmanın birkaç yolu vardır. Bu makalede en kolay WordPress sürüm gizleme yollarını göstereceğiz.

1. WordPress sürüm numarasını Metadan ve RSS’den kaldırma

WordPress sürüm numarasını WordPress sitenizden kaldırmak için, aşağıdaki kodu functions.php dosyanıza eklemeniz yeterlidir.

Functions.php dosyasında uygun bir bölüme gidin ve kodu ekleyin.

2. WordPress sürüm numarasını Scripts ve CSS’den kaldırma

Yukarıdaki yöntem, WordPress sürüm numarasını yalnızca başlıktan ve RSS’den gizleyecektir. Sürüm numarasını CSS’den ve kaynak yolundan kaldırmak için, aşağıdaki kodu functions.php dosyanıza eklemeniz yeterlidir. 

İki yöntemi uygulayarak, WordPress sürüm numarasını başlıktan, RSS’den, CSS’den ve komut dosyalarından tamamen gizleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Ayrıca güncel WordPress sürümünde çeşitli sebeplerden dolayı hatalar alıyorsanız, WordPress sitenizi stabil çalışan eski bir sürüme geri yüklemek için aşağıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz.

WordPress Eski Sürüme Geri Dönme

Umarız bu makale, WordPress sürüm numarasını kaldırmanıza yardımcı olmuştur. Eğer hata alırsanız yorum yaparak bize bildirebilirsiniz.

Tüm Yorumlar
  1. ek olarak temanın style ve javascript versiyonlarını da gizlemek için:
    // Remove query string from static files
    function remove_cssjs_ver( $src ) {
    if( strpos( $src, ‘?ver=’ ) )
    $src = remove_query_arg( ‘ver’, $src );
    return $src;
    }
    add_filter( ‘style_loader_src’, ‘remove_cssjs_ver’, 10, 2 );
    add_filter( ‘script_loader_src’, ‘remove_cssjs_ver’, 10, 2 );

  2. Yazı için teşekkürler! Gayet sade ve anlaşılır.

Comments are closed.