Kapsamlı SEO Rehberi (SEO Nasıl Yapılır?)

SEO Nasıl Yapılır?
Son Güncelleme: 14/11/2023

SEO nedir, nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, bu makalede yeni başlayanlar için kapsamlı bir SEO rehberi hazırladık. Bu SEO rehberimizde; SEO nasıl yapılır, en güncel stratejiler ve teknikler nelerdir, Google SEO çalışmalarına yeni başlayan web site sahipleri için en ayrıntılı şekilde anlatacağız.

Arama motorlarının web sitenizi doğru yorumlamasını sağlamak sizin elinizdedir. Web sitenizin arama motorlarında daha fazla görünür olması ve doğru kişilere sıralanması için arama motorlarında bazı çalışmalar yapmak gerekir. Kullanıcı deneyimini göz önünde bulundurarak yapılan bu SEO çalışmaları, arama motorlarının web sitenizin içeriklerini nasıl değerlendireceğini anlamasına ve sizi direkt hedeflediğiniz kitleye ulaşmanızı sağlayacaktır.

SEO Nedir?

SEO (Search Engine Optimization), arama motorlarının web sitenizin içeriğini ve yapısını tarayarak daha iyi anlamasını yardımcı olacağınız, web sitenizde yapılan arama motoru optimizasyon çalışmalarıdır. Web sitenizin arama motoru dostu olmasına yönelik yapılan çalışmalar bütünüdür.

SEO Hizmeti Nedir?

SEO hizmeti, genellikle işletmenizin arama motoru optimizasyonunda başarılı olmasına yardımcı olan bir SEO ajansı veya SEO uzmanı tarafından sunulan hizmetlerdir. Eğer arama motoru optimizasyonu konusunda profesyonel bir ajansa ihtiyacınız olursa Kukumav.Net SEO hizmeti ile başarıya ulaşabilirsiniz.

SEO yönetimi konusunda bir ajansla çalışmanın avantajlarını görmek için aşağıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz.

SEO Ajansı ile Çalışmanın 10 Avantajı

Google SEO Neden Önemlidir?

Google SEO’da hedef, kullanıcılar için web sayfanızın kullanımını kolay ve anlaşılır hale getirmektir. Oluşturduğunuz web sayfasının ne hakkında olduğunu belirlemelisiniz. Sayfanızın hangi anahtar kelime ve anahtar kelime grubuyla ilgili olduğunu ifade edin. Sonrasında arama motorları sonuç sayfalarında (SERP) daha iyi sıralama almasını sağlayın.

Optimizasyon çalışmalarınızda, her zaman web sayfalarınızın arama motoru botları tarafından daha iyi anlaşılması ve kullanıcı deneyiminin geliştirilmesine yönelik optimizasyonlar yapmalısınız.

Search Console SEO

Yukarıdaki görselde bir web sitesinin optimizasyon çalışması yapılmadan önceki 3 ayı ile sonraki 3 ayının organik sonuçlarının karşılaştırma grafiğini görüyorsunuz. Siz de web sitenizi büyütmekte kararlıysanız, web sitenizin Google SEO çalışmalarına yatırım yapmaya bugün başlamalısınız.

Google SEO Nasıl Çalışır?

Google SEO, organik arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için tasarlanmış adımları planlama ve uygulama sürecidir. Google arama motoru, arama sonuçları oluşturmak için 200’den fazla farklı sinyal kullanıyor. Bu da bir çok farklı metriğin arama sonuçlarındaki yerleşimlerimizi etkilediği anlamına geliyor. Hızlı açılan web siteleri, mobil uyumlu siteler, kullanıcı deneyimi, benzersiz içerik bu sinyallerden sadece bir kaçıdır.

7 Adımda Google SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Peki 7 adımda SEO nasıl yapılır? SEO çalışmalarında odak noktamız holistik SEO yaklaşımıdır. SEO ile alakalı çalışmalara yeni başlıyorsanız, kontrol etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Doğru optimizasyon yapabilmeniz için aşağıdaki SEO çalışması adımlarını takip edin:

1- Kaliteli İçerikler Oluşturun

Web sitenizde SEO çalışması yapmak istiyorsanız kaliteli, benzersiz içerikler oluşturmanız gerekir. Özgün, kaliteli ve okunabilir içerikleriniz yoksa sayfanızın içinde ya da dışında yaptığınız tüm SEO çalışmaları önemsiz kalır. Kaliteli ve benzersiz içerikler oluşturarak arama motoru sonuçlarındaki yerinizi alabilirsiniz.

Kaliteli İçerik

Web sitenizdeki içeriklerde her zaman şeffaf olmasınız. Örneğin haber siteniz olduğunu düşünelim, web sitenizdeki içerikleri yazan kişiyi her zaman belirtmeniz size fayda sağlayacak ve müşteride güven duygusu oluşturacaktır. Bu sebeple kullanıcılara karşı her zaman şeffaf olmalısınız.

Düşük kaliteli sayfalarınızı, çeşitli analiz araçları ile tespit ederek, sayfaları kaliteli içeriklerle optimize etmeli, varsa benzer içerikli bir sayfa ile birleştirmeli veya tamamen silmelisiniz.

SEO uyumlu kaliteli içerik oluşturma ile ilgili aşağıdaki rehberlerimizi de mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? (Kapsamlı Rehber)

Semantik SEO Nedir? Nasıl Yapılır? (Kapsamlı Anlatım)


2- Site içi SEO Çalışmalarını Tamamlayın

Site içi SEO, arama motoru optimizasyonu çalışmalarının en önemli ve en etkili bölümünü kapsar. Sayfa başlıkları, açıklamalar, URL seçimleri, bu bölümünde incelenir. Tüm bu adımları semantik SEO stratejisi ile planlamanız web site trafiğinizi gözle görülür ölçüde arttıracaktır. Bu sebeple SEO ile ilgili çalışmalara başladığınızda önce site içi SEO ayarlarınızın sorunsuz yapıldığından emin olmalısınız.

Site içi SEO

Sayfa Başlıkları ve Açıklamaları

Arama motoru botları sayfanıza ziyarete geldiğinde öncelikle sayfa başlığınızı ve sayfa açıklamanızı okur. Başlık ve açıklamalar arama motorlarının istediği kurallara uygun şekilde optimize edilmelidir. Arama motorlarının isteklerine göre optimize ettiğiniz başlık ve açıklama web sayfanızın anlamlandırılmasını sağlar.


Başlık Etiketleri Kullanımı

Optimizasyonu doğru yapılmış bir web sayfasında H1, H2, H3 şeklinde başlık etiketleri sırası ile kullanılır. H1 etiketleri genel olarak sayfa başlığıyla aynı olabilir. Etiketleri sırasıyla kullanarak arama motorlarının ve kullanıcıların sayfanızın hiyerarşik düzenini anlamasını sağlayabilirsiniz.

Konuyu daha iyi anlamak için bu makalenin başındaki “İçindekiler” bölümünü kontrol ederek başlık etiketlerinin nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.


Dahili Bağlantı Oluşturma

Web sitenizde hem kullanıcı deneyimi hem de arama motoru botlarının daha fazla sayıda sayfayı kolayca tarayabilmesi için dahili bağlantılar oluşturulması gerekir. Bu sayede kullanıcı deneyimini geliştirebilir ve arama motoru motorlarının web sitenizde daha fazla sayfayı dolaşmasını sağlayabilirsiniz.

Arama motorlarında en üst sıralarda yer alan siteler dahili bağlantı konusunda en iyi SEO örneğini sunmaktadır. Birbiriyle ilişkili içerikler arasında bağlantı oluşturarak hemen çıkma oranını azaltabilir ve ziyaretçilerin sitenizde daha fazla vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Dahili bağlantılar her zaman arama motoru optimizasyon çalışmaları içinde en etkili adımlardan biridir.

Dahili bağlantı stratejisini daha iyi anlamak için bu makalemizdeki dahili bağlantıların (iç linkleme) kullanımının nasıl yapıldığına bakabilirsiniz.


Görsel Kullanımı

İçeriklerinizde görsel kullanımı önemlidir, anlattığınız konuya etkili görseller ile kolayca dikkat çekebilirsiniz. Ayrıca görsellerinizin HTML alt, title etiketlerine görsel ile ilgili bilgi vermeyi unutmayın. Alt etiketleri arama motoru botlarına, görselin ne ile ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olur.

Eğer web sitelerinizde WordPress alt yapısını kullanıyorsanız görsel optimizasyonu konusunda aşağıdaki makaleyi de incelemenizi tavsiye ederiz.

WordPress Görsel Optimizasyonu Nasıl Yapılır? (Görsel SEO ve Performans için)

Arama motoru optimizasyon konusuna yeni başlayanların, site içi SEO’da odaklanlanması gereken başlıca konular bu şekildedir. Ancak site içi SEO sadece bunlardan ibaret değildir. Bu konuda derinlemesine bilgi sahip olmak istiyorsanız aşağıdaki site içi SEO rehberini mutlaka incelemelisiniz.

Site İçi SEO Rehberi (On Page SEO)


3- Teknik SEO Analizi Yapın

Teknik SEO, web sitenizdeki teknik çalışmalar ve sitenizin teknik yapısı ile ilgilidir. Mobil uyumluluk, sayfa açılış hızı, kalıcı bağlantılar, teknik SEO’da üstünde durulması gereken başlıca konulardır.

Teknik SEO

Arama motoru optimizasyonu konusunda yeniyseniz web sitenizde kontrol etmeniz gereken öncelikli bölümler aşağıdaki başlıklar olmalıdır.

Kullanıcı Dostu URL Oluşturma

Web sitenizdeki URL’lerin iyi biçimlendirilmesi gerekir. Doğru anahtar kelimeleri yansıtan, kısa ve öz URL’ler oluşturmalısınız. Ayrıca URL içinde yer alan kelimeler kısa çizgi (-) ile ayrılmalıdır.


Mobil Dostu Web Sitesi

2015 yılında mobil uyumluluk yani mobil dostu web sitesi tasarımı en önemli sıralama kriterlerinden biri olarak açıklandı. Aynı özelliklere sahip iki siteden mobil tasarımı olmayan site geri sıraya atılıyor. Bu yüzden eğer web sitenizin mobil uyumluluk ile ilgili sorunları varsa mobil uyumlu responsive bir temaya geçmelisiniz.


Web Sitesi Hızı

Arama motorlarının ve kullanıcıların web sitenizin hızına göre hareket ettiğini söylememize gerek yok. Web siteniz uzun sürede açılıyorsa ziyaretçi kaybedersiniz. Site hızı yavaş olan sayfalarınız da sonuç sayfalarında geri plana atılabilir. Web siteniz 3 saniyeden daha uzun sürede açılıyorsa yapılan araştırmalar ziyaretçilerin %78’inin siteyi terk ettiğini gösteriyor. İnsanlar web sitenize giremediğinde farklı bir siteye yönelecektir. Bu sebeple site hızınızı optimize etmelisiniz. Konuyla ilgili tarayıcı önbellekleme ve lazy load gibi sitenizi hızlandırabileceğiniz başlıca önemli özellikleri aktif etmeyi deneyebilirsiniz.

Eğer web sitelerinizde WordPress alt yapısı kullanıyorsanız, WordPress web sitelerinizi hızlandırabileceğiniz ve daha kapsamlı bilgiler edinebileceğiniz aşağıdaki WordPress SEO makalemizi de incelemenizi öneririz.

WordPress SEO Nasıl Yapılır? (En İyi SEO Eklentileri ve Ayarları)


Bozuk Bağlantıların Belirlenmesi

Web sitenizde bozuk bağlantılar varsa hem kullanıcı deneyimi hem de arama motoru botları açısından olumsuz bir özellik olacaktır. Bu yüzden web sitenizdeki tüm bozuk bağlantıları belirleyerek gerekli düzeltmeleri yapmalısınız. Düzenli olarak bozuk bağlantı analizleri yaparak SEO çalışmalarınıza büyük katkı sağlayabilirsiniz.

Kırık bağlantıları nasıl tespit edeceğinizi bilmiyorsanız, aşağıdaki analiz araçlarını kullanarak, web sitenizdeki kırık-bozuk yapıları kolayca tespit edebilirsiniz.

En İyi 5 Ücretsiz SEO Analiz Aracı


Yapısal Veri Kullanımı (Structured Data)

Yapısal veri sayesinde arama verilerinizin arama motorları tarafından anlamlandırılır. Yapısal veri bu anlamlandırmayı sağlayan kodlardır. Arama motoru botları kodları okur ve sonuç sayfalarında kullanılır. Yapılandırılmış veriler sayesinde arama motoru sonuçlarında soru-cevap bölümleri, zengin snippetler gibi özellikleri sunabilirsiniz.

Web siteleriniz için FAQ Schema yapısal verilerini kullanmak isterseniz, aşağıdaki makaleyi incelemenizi tavsiye ederiz.

WordPress Sıkça Sorulan Sorular (FAQ Schema) Eklentisi


Robots.txt Oluşturma

Robots.txt dosyası öncelikle web sitenizin hangi bölümlerinin botlar tarafından taranması gerektiğini belirtmek için kullanılır. Web sitenizle bir robots.txt dosyası kullanmak bir web standardıdır. Bu sebeple sunucuza bir robots.txt dosyası eklemelisiniz.

Kötü botları ve web site kopyalama araçlarının botlarını engellemek isterseniz, sizin için hazırladığımız robots.txt dosyasını kullanabilirsiniz. İndirmek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edin.

Robots.txt ile Kötü Bot Engelleme

Eğer robots.txt dosyasınızı nasıl oluşturacağınızı bilmiyorsanız robots.txt dosyası oluşturma makalesini inceleyebilirsiniz.


Sitemap Oluşturma

Organik trafiğinizi artırmak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri bir site haritası oluşturmaktır. Sitemap, sitenizdeki URL’lerle ilgili bazı bilgiler içeren tüm URL’lerin listesidir. Eğer WordPress alt yapısı kullanan bir web siteniz varsa sitemap oluşturmak çok kolaydır. Yapmanız gereken tek şey sadece bir eklenti kurmaktır.

Bunun için Yoast SEO eklentisi, All in One SEO veya Rank Math SEO eklentilerini kullanabilirsiniz. WordPress dışında bir yazılım kullanıyorsanız, xml-sitemaps.com adresini ziyaret ederek kolayca site haritası oluşturabilirsiniz.


Analytics ve Search Console Bağlantısı

Bir web sitesini yayına aldığınızda yapılması gereken ilk işlerden biri Google Analytics ve Search Console bağlantılarının yapılmasıdır. Analytics ile çeşitli analizleri gerçekleştirebilirken, Search Console, web siteniz ile Google arasında köprü görevi görür.

Google Search Console ve Yandex Webmaster araçlarının kullanımı ile ilgili aşağıdaki makaleyi incelemenizi tavsiye ederiz.

Google Search Console Rehberi: SEO Başlangıç Adımları

Yandex Webmaster Aracı (Kapsamlı Rehber)


Optimizasyon çalışmalarına yeni başlayanların teknik SEO konusunda ilk adımda üzerinde durması gereken konular bunlardır. Ayrıca bu konuda sıkça yapılan hatalara düşmemek için aşağıdaki makaleyi mutlaka incelemelisiniz.

Sıkça Yapılan 12 Teknik SEO Hatası


4- Yerel SEO Çalışmaları Yapın

Dijital dünya sürekli daha akıllı teknolojilerle gelişiyor. Arama motorlarının temel amacı ziyaretçilerine en etkili sonucu vermeye çalışır. Bunun için de kullanıcıların yaptıkları aramalarda konum dikkate alınır. Google her zaman konumu geliştirmek adına yeni güncellemeler yapıyor. Arama motorlarında konum bildiriminizi yaparak yakınınızda hizmet ihtiyacı olan kişilerin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Konum bildirimi yapan firmalar arama motorlarında daha avantajlı olacaklardır.

Yerel SEO

Yerel SEO çalışmaları çok kısa sürede sonuç verir. Çalışmamızın başında belirlenen trafik, sıralama ya da satış hedeflerine ulaşma konusunda süreç boyunca analiz yapılmalıdır. Kaliteli analiz araçlarıyla yapılan değerlendirmeler anlaşılabilir grafik haline getirilerek değerlendirilmelidir. Değerlendirmeler, aylık, haftalık ve dönemlik olarak yapılmalıdır. Bunun yanında elde edilen tüm veriler arşivlenerek sonraki bölgesel SEO çalışmaları için veri olarak kullanılmalıdır.

Yerel SEO’da genel olarak üzerinde durulması gereken başlıklar aşağıdaki gibidir;

  • Bölgesel Odaklı Anahtar Kelimeler
  • Bölgesel Odaklı İçerikler
  • Bölgesel Odaklı Başlık ve URL Yapısı
  • Haritalara Kaydolma
  • Yerel Kaynaklardan Yararlanma

Bölgesel çalışmalarla ile ilgili derinlemesine bilgi almak için aşağıdaki rehberi inceleyin.

Yerel SEO Nedir ve Nasıl Yapılır: 15 Adımda Local SEO


5- Site Dışı SEO Çalışmalarına Odaklanın

Arama motoru optimizasyonu çalışmalarının bir başka aşaması da site dışı SEO çalışmalarıdır. Site içi optimizasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra artık site dışı çalışmalara odaklanabiliriz. Bu konuda yararlanabileceğimiz pek çok kaynak vardır;

  • Google Ads Reklamları
  • Sosyal Medya Reklamları
  • Video Reklamları
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • E-posta ve SMS Pazarlama
  • Yeniden Pazarlama (Remarketing)
  • Referans Kaynaklar
  • Backlink Stratejileri

Google Ads Reklamları

Google Ads reklamları müşterilerinize ulaşmak için harika bir kaynaktır. Sunduğunuz ürün, hizmet ve blog paylaşımlarınız ile ilgilenen kitlelere ulaşmak için reklamlar oluşturmanızı sağlar. Google Ads, web sitenize hızlı trafik getirir ve ürünlerinizle, hizmetlerinizle ilgilenen kullanıcıların bir davranış sergilemesini, dönüşüm yapmasını sağlar. Bu sebeple Google Adwords reklamlarını kullanmayı düşünmelisiniz.

Google Ads reklamlarını nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, aşağıdaki rehberi inceleyebilirsiniz.

Google Ads Reklam Verme: Kapsamlı Adwords Rehberi


Sosyal Medya Reklamları

Sosyal medya reklamları, tıpkı Google Ads reklamları gibi web sitenize kolayca trafik çekmenize yardımcı olur. Ürün veya hizmetleriniz için ilgi çekici reklam kampanyaları hazırlayın ve hedef kitlenize ulaştırın.

Facebook ve Instagram reklamları için Business Manager panelini kullanarak çok etkili reklamlar oluşturabilirsiniz. Hedef kitlenize göre diğer sosyal medya platformlarını da kullanmayı düşünebilirsiniz. Business Manager ile Facebook ve Instagram reklamları oluşturmak isterseniz, aşağıdaki makalede kendi deyimlerimizi paylaştık.

Facebook Reklam Verme Kılavuzu


Video Reklamları

Video reklamları ile genellikle daha az rekabet ve daha düşük maliyetlerle reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz. Etkili bir kampanya ile Youtube arama sonuçlarında, video içi ve atlanabilir videolarda, sosyal medya platformlarında video reklamları oluşturabilir ve hedef kitlenizin karşısına çıkabilirsiniz. Video reklamları ile marka bilinirliğinizi arttırabilir, ürün ve hizmetlerinizi pazarlayabilirsiniz.


Sosyal Medya Yönetimi

Markanız için sosyal medya hesapları oluşturun ve düzenli paylaşımlar yapın. Her platformu amacına uygun kullanın ve her platformda aynı paylaşımları yapmayın. Sosyal medya sinyalleri Google için çok önemlidir. Bu sebeple site dışı SEO çalışmalarınızda sosyal medya kaynağını asla göz ardı etmeyin.


E-posta ve SMS Pazarlama

E-posta ve SMS pazarlama ile kesin bir yatırım getirisi yaratabilir. Planlı ve etkili bir kampanya ile çok yüksek dönüşümler elde edebilirsiniz. Ucuzdur ve çok hızlı sonuç alabilirsiniz. Direkt trafiğinize doğrudan katkı sağlar.


Yeniden Pazarlama (Remarketing)

Google Ads ve Google Analytics hesaplarınızda yeniden pazarlamayı etkinleştirin. Facebook ve Instagram sosyal medya hesaplarınız ile etkileşime geçen kullanıcılara yeniden ulaşmanın yolu ise Facebook Pixel uygulamasıdır. Pixel kodunu web sitenize eklemeyi unutmayın.

Yeniden pazarlama listeleri, ürün ve hizmetlerinizle ilgilenmiş kullanıcılara tekrar ulaşmak için mükemmel bir yöntemdir. Unutmayın, yeni kullanıcı elde etmek önemli olsa da, Google geri gelen kullanıcıları çok sever, bunun için sitenizi ödüllendirecektir.


Referans Kaynaklar

Diğer web sitelerinden, sitenize yönelen trafik referans kaynaktır. Bu kaynağı elde etmek için diğer blog sitelerinde konuk yazarlık yapabilirsiniz. Blog tanım yazıları yazabilir, firma rehberlerine kayıt olabilirsiniz. Hedef kitlenizin bulunduğu tüm platformlarda bulunmalısınız ve bu sitelerden backlink almalısınız.

Spam skoru düşük, DA PA yüksek kaliteli backlink elde etmek için aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz.

En İyi 100 Ücretsiz Backlink Siteleri Listesi


6- Uluslararası SEO ile Geniş Kitlelere Ulaşın

Dünyada iletişim ve pazarlama ağı artık dijitale yönelmiş durumda. Uluslararası alanda yapılan araştırmalar 2019 yılındaki alışveriş deneyimlerinin %40 kadarının İnternet kaynaklı gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Bu yüzden işletmeler daha geniş kitlelere ulaşmak için İnternet’ten yararlanmaktadırlar.

Uluslararası SEO

Web sitesi de artık kurumsallaşmanın yapı taşlarından biri haline geldi. İnternet’te yer almayan firmalar geleceğe yönelik adımlar atma konusunda yetersiz kalıyor ve rakibinin gerisine düşüyor. Eğer küresel çapta hizmet veren bir firmaysanız, çalışmalarınızda uluslararası SEO stratejilerini uygulamalısınız. Uluslararası SEO’da aşağıdaki başlıklar üzerinde çalışmalar yapmak sizin için yararlı olacaktır.

  • Hedef Dili Belirleyin
  • Hedef Bölge Seçin
  • Hedef Kitlenizi Tanıyın
  • Rakiplerinizi Analiz Edin
  • Doğru Anahtar Kelimeleri Seçin
  • Site içi ve Site Dışı SEO çalışmalarınıza yatırım yapın

Uluslararası SEO hakkında derinlemesine bilgi almak için aşağıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz.

Uluslararası SEO Çalışması Nasıl Yapılır?


7- Negatif SEO Kontrolü Yapın

Negatif SEO web sitenizin performansını düşürmeye yönelik yapılan çalışmalardır. Negatif SEO terimi, black hat SEO (siyah şapka SEO) terimi ile karıştırılmaktadır. Siyah şapka SEO web sitenizin kısa süre içinde yükselmesi için yapılan yasal olmayan çalışmalardır. Web sitenizin kötü niyetli kişiler tarafından saldırıya uğramasına engel olmak için aşağıdaki başlıkları dikkate almalısınız;

  • Google Search Console Uyarılarını İnceleyin
  • Web Sitenize Gelen Backlinkleri Kontrol Edin
  • Google Disavow Aracından Yararlanın
  • İçerik Özgünlük Kontrolü Yapın
  • 2 Aşamalı Kimlik Doğrulama Yöntemini Aktif Edin
  • Web Site Hızını Düzenli Kontrol Edin

Tüm bu konular hakkında ve daha fazlası için derinlemesine bilgi almak için aşağıdaki makaleyi mutlaka incelemelisiniz.

Negatif SEO Nedir? Anti SEO’dan Korunma Yöntemleri

SEO Hizmeti

SEO Çalışması Ne Kazandırır?

Web siteniz için SEO çalışmaları yapmak organik keşfi ve yüksek kaliteli web trafiğini arttırır. Kullanıcı deneyiminizi optimize etmenizi sağlar. Başarılı bir SEO çalışması uzun vadede pazarlama başarısını arttırır. Kısaca SEO çalışması yapmak işletmenize daha fazla potansiyel müşteri ve para kazandırır.

Arama motoru optimizasyonu çalışmalarına yeni başlayanlar için hazırladığımız kapsamlı SEO nasıl yapılır rehberimizin sonuna geldik. Umarız bu rehber web site SEO’nuzu geliştirmenize yardımcı olmuştur.

SEO konusunda aklınıza takılan bir soru olursa yorum yaparak bize sormaktan çekinmeyin, size yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz. Eğer tüm bu çalışmalara ayıracak vaktiniz yoksa bizimle iletişim‘e geçerek performans garantili SEO hizmeti alabilirsiniz.

Tüm Yorumlar
  1. Eline sağlık hocam bilgi için çok teşekkür ederim

  2. Bilgilendirici paylaşım için teşekkür ederim. Yerel olarak sıralama elde etmek çok avantajlı en azından benim açımdan.

  3. Diş hekimleri alanına özel bir SEO program veya paketi lazım

  4. Çok faydalı bir yazı anlamlandıramadığım şeyler var elbette ki ama takdire şayan bir yazı olmuş. Elinize sağlık…

  5. Kaliteli ve önemli yazı olmuş, bilgi için teşekkürler saygılarımla.

  6. Çalışmalarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Özellikle SEO konusundaki blog konularınız çok faydalı ve yönlendirici.

  7. Faydalı bir içerik olmuş, teşekkürler.

  8. Bahsedilebilecek tüm SEO konularının hepsine tek tek yer vermişsiniz. Çok yararlı bir makale olmuş.

  9. SEO oldukça önemli bir konu, başarılı bir yazı olmuş, tebrikler.

  10. Faydalı bir yazı biraz bir şeyler öğrendim.

Comments are closed.