Rank Math SEO vs Yoast SEO vs All in One SEO Karşılaştırması

Rank Math SEO Karşılaştırması
Son Güncelleme: 15/03/2023

Web sitenizin ihtiyaçları için en iyi WordPress SEO eklentisini bulmak önemli bir konudur. Bu sebeple Rank Math SEO, Yoast SEO ve All in One SEO eklentileri arasında bir karşılaştırma rehberi hazırladık.

WordPress tek başına çok işlevsel ve faydalı olmakla birlikte, size SEO hizmeti sağlamaz. İşte tam da bu nedenle WordPress.org, WordPress kullanıcıları arasında oldukça kullanılan SEO‘ya yardımcı olacak eklentiler sunmaktadır. İşin püf noktası, sizin ve özel ihtiyaçlarınız için hangi eklentinin doğru olduğunu bilmektir. Rehberimizde Rank Math SEO vs Yoast SEO vs All in One karşılaştırması ile en iyi WordPress SEO eklentisini bulabileceksiniz.

En iyi SEO Eklentileri Hangileridir?

WordPress için birçok özelliğe sahip birçok SEO eklentisi vardır, ancak bu eklentilerin hepsinde bazı eksik özellikler vardır. Dolayısıyla, SEO’nuzu geliştirmek için güvenilir, ücretsiz bir eklenti arıyorsanız Rank Math SEO iyi bir seçimdir.

Rank Math SEO, üst düzey performansıyla sitenize gelen trafiği artırmakla kalmaz, aynı zamanda ücretsiz olarak kullanılabilen bir araçtır. Rank Math ayrıca, kullanıcılara kendi ihtiyaçları için en iyi SEO’yu oluşturmalarına izin verecek çok sayıda seçenek sunar. Rank Math SEO eklentisinin 2020 Eylül ayı itibariyle 400.000 den fazla etkin kullanıcısı bulunmaktadır.

Rank Math vs Yoast vs All in One SEO Karşılaştırması

Rank Math SEO eklentisi tüm optimizasyon ihtiyaçlarınızı karşılasada WordPress’deki en popüler SEO eklentisi değildir. Yoast SEO 5 milyondan fazla etkin kurulum ile şu an WordPress’deki en popüler SEO eklentisi ünvanına sahiptir. Ücretli ve premium versiyonları ile yıllardır WordPress kullanıcılarının SEO ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Yoast’ın ardından All in One SEO Pack eklentisi 2 milyondan fazla etkin kurulum ile 2. sırada yer almaktadır.

Rank Math vs Yoast vs All in One SEO Pack Karşılaştırması

Rank Math SEOYoast SEOAll in One SEO
ÜcrelendirmeÜcretli ve ücretsizÜcretli ve ücretsizÜcretli ve ücretsiz
Önceden Seçilmiş Optimum AyarlarEvetHayırHayır
Kurulum SihirbazıEvetEvetHayır
Otomatik Canonical URL'lerEvetEvetEvet
Anahtar Kelime ÖnerileriEvetHayırHayır
Anahtar Kelime PuanıEvetHayırHayır
Google Search Console EntegrasyonuEvetEvetHayır
SEO UyarılarıEvetEvetEvet
Toplu Başlık ve Açıklama DüzenlemeEvetEvetHayır
Google'da Yayın ÖnizlemesiEvetEvetHayır
İçerik AnaliziEvetEvetHayır
Odak Anahtar KelimeEvetEvetEvet
Meta Robots KontrolüEvetEvetEvet
Anahtar Kelime ÖnerisiEvetHayırHayır
Çoklu Anahtar Kelime OptimizesiEvetHayırEvet
Dahili Bağlantı ÖnerileriEvetHayırHayır
Dinamik XML Site HaritasıEvetEvetEvet
URL Yönlendirme YöneticisiEvetHayırHayır
Kullanıcı Rol YönetimiEvetHayırHayır
404 MonitorEvetHayırHayır
Google Schema TürleriEvetHayırHayır
Sosyal Medya Optimizasyonu
EvetEvetEvet
Sosyal Medya ÖnizlemeleriEvetHayırHayır
Varsayılan Paylaşım ResmiEvetEvetEvet
Arama Motoru Doğrulama AraçlarıEvetEvetEvet
Dış Bağlantıları Yeni Sekmede AçEvetHayırHayır
Yönlendirmeleri İçe / Dışa AktarEvetHayırEvet

En popüler 3 SEO eklentisini karşılaştırdığımızda her birinin genel olarak hangi özellikleri sağladığına bakarsak, o zaman Rank Math kazanan olur. Şu anda diğer SEO eklentilerinde olup da Rank Math’da olmayan bir özellik yoktur. Ayrıca tamamen ücretsizdir ve premium planı da bulunmamaktadır.

Küçük şeyler önemlidir, bu da sizin için doğru olanı bulmayı daha da zorlaştırabilir. 3 WordPress SEO eklentisi de mükemmel SEO eklentileridir. Yoast ve All In One SEO, sektörde geniş bir kullanıcı tabanına ve uzun bir geçmişe sahipken Rank Math onlarla karşılaştırıldığında daha yeni bir eklentidir.

Eğer hangi SEO eklentisinin en iyisi olduğuna karar verdiyseniz, eklenti ayarları için aşağıdaki rehberlerimizi inceleyebilirsiniz.

Rank Math SEO Ayarları (2020 Kurulum Kılavuzu)

Yoast SEO Ayarları ve Kullanım Rehberi 2020

All in One SEO Pack Ayarları ve Kurulum Kılavuzu

NOT: Yukarıdaki karşılaştırılan Rank Math, Yoast SEO ve All In One SEO Pack özellikleri, eklentiler güncellendikçe, yeni özellikler eklendikçe veya kaldırıldıkça güncelliğini yitirebilir.

Umarız Rank Math SEO vs Yoast SEO vs All in One SEO Pack karşılaştırma rehberimizi beğenmişsinizdir. Peki sizce en iyi WordPress SEO eklentisi hangisi? Kullandığınız SEO eklentisini yorum yaparak bizimle paylaşın!

Tüm Yorumlar
  1. Artık bu özellikler ücretsiz değil ücretliye geçtiler diye biliyorum.

  2. Merhabalar,

    Uzun süredir Yoast kullanıyorum. Açıkçası diğerleri hakkında da hiçbir fikrim yoktu. Ta ki yazınızı okuyuncaya dek. Bir çok kişinin neden Rank Math’ı önerdiğini şimdi daha iyi anlıyorum.

    Ancak aklıma takılan birkaç şeyi de sormadan edemeyeceğim.

    Yoast’ı kaldırıp Rank Math’a geçiş yapacaklar nelere dikkat etmeli?
    Yani XML yolu değişeceği için bu durumda google xml haritasını yeniden göndermemiz gerekecek. Ayrıca robots.txt dosyasındaki xml adresileri de değişecek.
    Bunların dışında değiştirmemiz gereken şeyler var mı?

    Şimdiden teşekkürler.

    1. Rank Math eklentisinin kurulum bölümünde diğer SEO eklentilerinin özelliklerini içerik aktarabileceğiniz bir bölüm bulunuyor. Yoast ayarlarınızı kaybetmeden olduğu gibi Rank Math eklentisine aktarabilirsiniz. Sitemap URL yolu farklıysa güncel sitemap ve robots’u Google Search Console’a gönderebilirsiniz. Ayrıca yapmanız gereken bir işlem bulunmuyor.

  3. Rank Math ve Yoast ayni anda kullanmak mümkünümdür?

    1. Kullanılmasına kullanılır fakat çakışmalar meydana gelecektir. İkiside aynı işlevi gördüğü için spam gibi boş bir vaziyet meydana gelebilir.

  4. Ücretsiz olması ne kadar kafalarda “sanırım diğerleri kadar etkili” değil şüphesi yaratsada rank math oldukça başarılı bence. Yakın zamanda ücretli olucak zaten oda.

Comments are closed.