Piramit Backlink Nedir? Nasıl Yapılır?

Piramit Backlink Nedir
Son Güncelleme: 15/03/2023

Piramit backlink, bir web sitesini ziyaret eden kullanıcıların ilgili web sitesinde farklı sayfaları da ziyaret etmesi için site içi link inşası yapılmasıdır. Bu strateji hem ziyaretçilerin farklı sayfaları gezmesi hem de hemen çıkma oranının düşmesini hedeflemektedir.

Türkiye’de piramit backlink yöntemi aslında birçok kişi tarafından kullanılıyor. Ancak birçok web sitesi sahibi ve SEO uzmanı uyguladığı bir tekniğin bir strateji olduğunu bilmiyor. Bu uygulamada web sitesinde yer alan içerikler arasında belirli link inşası yapılır. Ziyaretçilerin ilgisini çekmek adına tıklayabilecekleri ilgi çekici bir link verebilirsiniz. En yaygın olarak yan anahtar kelimeler üzerinden bir link stratejisi uygulanıyor.

Piramit Backlink Örnekleri

Backlink stratejisi web siteleri tarafından kullanılan çok etkili bir dış SEO tekniğidir. Bu sayede web siteniz üzerinden çok etkili bir backlink çekebilirsiniz. Piramit backlink örnekleri konusunda sizlere bazı detaylar aktaracağız. Öncelikle “Dijital Pazarlama nedir?” konulu bir içerik oluşturduğunuzu düşünün.

Ardından bu içeriğe “Dijital pazarlamada kazanma taktikleri” gibi bir konuda dış link (giden bağlantı) verirseniz web siteniz için güzel bir backlink ağı oluşturabilirsiniz. Bu uygulama ile web siteniz içinde ziyaretçilerin daha fazla gezinmesini sağlarsınız. Genellikle haber siteleri tarafından kullanılsa da her türlü web sitenizde kullanmanız gereken bir tekniktir.

Piramit Backlink Nasıl Yapılır?

Piramit Backlink Nasıl Yapılır?

Piramit backlink tekniğini kullanırken özgün ve SEO uyumlu içerik, doğru anahtar kelime kullanımı önemlidir. Bunun yanında link inşası yapmalısınız. Bu teknikte yapmanız gerekenler şöyledir;

1. Anahtar Kelime Analiz Araçları Kullanın

İçerikleriniz için öncelikle anahtar kelime analizine dikkat etmelisiniz. Ancak anahtar kelime araştırırken yan anahtar kelimelerin olmasına da dikkat edin. Çünkü anahtar kelime inşası yan anahtar kelimelere yönelik yapılıyor. Belirlediğiniz birkaç yan anahtar kelimeye yönelik link inşası yapabilirsiniz. Anahtar kelimenin aranma hacmi iyi olmalı, yan anahtar kelimeleri bulunmalı ve ilgi çekici olmalıdır.

Anahtar kelime araştırması ve ücretsiz araçlar için aşağıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz.

Anahtar Kelime Boşluğu Analizi ve SEO Araçları

2. Özgün ve Kaliteli Bir İçerik Yazın

Ana anahtar kelime ve yan anahtar kelimeleri belirledikten sonra içerik oluşturmanız gerekiyor. İçerik oluştururken öncelikle kaliteli, özgün ve okunabilir olmasına dikkat etmelisiniz. İçeriğin en az 400-500 kelime olması sizin için çok iyi olur. Ziyaretçilere “tıklayın” veya “devamını oku” gibi paylaşımlarla yönlendirme yapabilirsiniz.

Oluşturduğunuz içerikler ne kadar kaliteli ve özgün olursa ziyaretçilerin sitede kalma süresi artar. Piramit backlink tekniğinde içerik kalitesi ne kadar iyi olursa size faydası o kadar fazla olur. Spama düşmeden anahtar kelimeyi güzel kullanabilirseniz bu stratejide başarılı olabilirsiniz.

Özgün, kaliteli ve SEO uyumlu içerik oluşturma konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki makaleyi incelemenizi öneririz.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? (Kapsamlı Rehber)

3. Link İnşasını Gerçekleştirin

İçerikleriniz doğru anahtar kelimelerle kaliteli olduktan sonra yan anahtar kelimeleri kullanarak link vermeniz gerekiyor. Bu süreçte ziyaretçilerinizin ilgisini çeken içerikler paylaşmalısınız. Link inşasını gerçekleştirirken öncelikle kaliteli içerikler paylaşmanız gerekiyor. Bunun yanında ziyaretçileri yönlendirecek ve diğer içeriklere gitmelerini sağlayacak doğru bir dil kullanmalısınız.

Link inşasını gerçekleştirebileceğiniz ücretsiz backlink siteleri için aşağıdaki backlink listesini inceleyebilirsiniz.

En İyi 100 Ücretsiz Backlink Siteleri Listesi

4. Sosyal Medyadan İçeriklerinizi Duyurun

Piramit backlink tekniğini kullanan web siteleri genel olarak içeriklerini sosyal medyadan duyuruyor. Sosyal medya üzerinden gelen ziyaretçiler her zaman bu yöndeki stratejinize fayda sağlayacaktır. Sosyal medya üzerinden trafik elde ederken ana anahtar kelime ve yan anahtar kelimeleri de paylaşmaya özen gösterin. Böylece ziyaretçileriniz her zaman web sitenizde vakit geçirebilirler.

En iyi dönüşümleri alabileceğiniz popüler sosyal medya uygulamaları için aşağıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz.

En Popüler Sosyal Medya Siteleri

Piramit Backlink Tekniğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ülkemizde en çok fayda sağlayacak backlink stratejilerinden biri piramit backlink tekniğidir. Ancak bu tekniği uygularken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bu sayede uyguladığınız stratejide her zaman kazanan taraf olabilirsiniz;

  • Öncelikle içerikleriniz ziyaretçileri sıkmamalı ve ilgi çekici olmalıdır.
  • Web sitenize gelen kişilerin uzun süre içerikleri gezmesini istiyorsanız tüm içeriklerin kaliteli olması gerekiyor.
  • Link inşası yaparken mutlaka linklerdeki içerikler alakalı olmalı ve aralarında bağlantı bulunmalıdır. Aksi halde ziyaretçiler web sitenizden hemen ayrılabilir.
  • Yan anahtar kelimeler olsa da içeriğinizi anahtar kelimelere boğmamanız gerekiyor. Belirli sayıda anahtar kelime size yeterli olacaktır.
  • Web sitenizdeki içerikleri sosyal medya mecralarından duyurmayı unutmayın.

Piramit backlink hakkındaki makalemizin sonuna geldik. Piramit backlink stratejisi hakkında merak ettiğiniz tüm noktaları bize yorum yaparak sorabilirsiniz.