NitroPack eklentisi diğer tüm WordPress cache eklentileri gibi sitenizdeki kaynak kodlarını, sayfaları, görselleri optimize ederek WordPress web sitenizin daha hızlı çalışmasını sağlamaktır. Nitropack ayrıca web site kaynaklarınızın daha hızlı yüklenmesi için gelişmiş bir CDN aracılığı ile çalışır.
Makalemizde Nitropack eklentisinin web sitenize faydaları nelerdir, Nitropack eklentisi nasıl kurulur, Nitropack ayarları ve üyelik alma adımlarını anlatacağız.
NitroPack Eklentisini Neden Kullanmalıyız?
Nitropack cache eklentisi Google’ın 2020 yılında sunduğu Önemli Web Verileri (Core Web Vitals) yönergelerinin optimizasyonuna önemli ölçüde katkı sağlar.
Nitropack sayesinde WordPress web site sayfaları daha hızlı yüklenerek kullanıcılara gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sağlar. Bu da SEO’nuzun gelişmesine ve daha fazla dönüşümle sonuçlanır.
NitroPack Kurulum ve Ayarları
1. Adım: NitroPack cache WordPress site hızlandırma eklentisini kullanmaya başlamak için öncelikle NitroPack.io web sitesine giderek ücretsiz bir hesap oluşturun.
2. Adım: Nitropack.io web sitesinde hesap oluşturma adımlarını tamamladıktan sonra WordPress yönetim panelinde > eklentiler > yeni eklenti ekle bölümüne girerek Nitropack eklentisini yükleyin.
3. Adım: Eklentiyi kurup etkinleştirdikten sonra Nitropack eklenti menüsüne girerek “Connect to NitroPack” butonuna basın ve ardından açılan pencereden “connect” diyerek bağlantıyı sağlayın.
4. Adım: Bağlantı işleminden sonra aşağıdaki görseldeki gibi “Cache Warmup” ve “HTML Compression” özelliklerini aktif edin. Ardından “Purge Cache” butonuna basın.
5 Adım: İlgili adımları tamamladıktan sonra eklenti, sayfalarınızı optimize etmeye başlayacak. Optimizasyonu tamamlanan sayfaları görmek için Nitropack.io sitesinden optimization bölümünü kontrol edebilirsiniz.
Status kısmında optimizasyonu tamamlanan sayfaları görebilirsiniz. Optimizasyon tamamlandıktan sonra ilgili sayfaları PageSpeed aracı ile test edebilirsiniz.
Web sitenizin teması ile ilgili bir sorun tespit ederseniz “Cache Warmup” özelliğini kapatabilirsiniz. Eğer sadece belirli sayfalarda sorun yaşarsanız, ilgili sayfanın düzenleme penceresinde, sağ paneldeki “Nitropack” menüsünden “Invalidate cache” butonuna tıklayabilirsiniz.
NitroPack cache eklentisi makalemizin sonuna geldik. Eğer WordPress site hızlandırma ile ilgili daha fazla kaynağa ihtiyacınız varsa aşağıdaki makaleleri inceleyebilirsiniz.
NitroPack eklentisi ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin. Kukumav.Net olarak size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Kukumav.Net müşterinin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş profesyonel web tasarım, arama motoru optimizasyonu (SEO), Google Ads reklamları, sosyal medya reklamları ve grafik tasarım hizmetleri sunmaktadır.
MErhabalar, bende bu eklentiyi sizin anlatmınız sayesinde kurdum ama şu şekilde bir sorunum var.
2 adet siteme kurulum yaptım her ikisinde de site anasayfaya veya diğer sayfalarda resimler görünmüyor. Bazı sayfalarda ise mous ile üzerine gelirsem görünüyor.
Bu ayarı devredışı bırakamadım bir türlü. Sadece eklentiyi pasif yaparsam sorun düzeliyor.
Araştırma ödevim için inanılmaz bilgilendirici bir kaynak oldu.Elinize, emeğinize sağlık, teşekkürler..
NitroPack Cache Ayarları (WordPress Site Hızlandırma) konusunu okudum ve çok faydalandım. Hemen bir sitemde denedim. muazzam bir artış oldu site hızında. Ufak bir sorun oldu. Header bölümünde ki menüm ve sosyal medya ikonları kayboldu. Bu durum sadece ana sayfada oldu. Hakkımızda vb. sayfalarda gayet güzel çalıştı. Yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin.
İlgili sayfanın düzenleme menüsüne girip Nitropack aracından “Invalidate cache” butonuna tıklayın.
Comments are closed.