Web Sitesi Yaptırmanız Gereken 10 Neden

Neden Bir Web Sitesine İhtiyacımız Var?
Son Güncelleme: 23/04/2021

Küçük bir işletme sahibiyseniz veya yeni başlıyorsanız, işe yeni başlayan çoğu kişi gibi, kurumsal bir web sitesine ayıracak bütçeniz olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Aslında web tasarım fiyatları düşündüğünüz kadar yüksek olmayabilir.

Bu makalede neden bir web sitesine ihtiyacımız var? 10 madde halinde açıklıyoruz.


1. Online Broşür

İşletmeler, çeşitli broşürler oluşturup bunları dağıtarak binlerce lira para harcarlar. Ürün ve hizmetlerinizi pazarlayabileceğiniz bir web sitesine sahip olarak bu masraftan tamamen kurtulabilirsiniz. Potansiyel müşterileriniz sizi ve ürünlerinizi internet üzerinden kolayca bulabilir. İyi tasarlanmış bir web sitesi, işletmenizin internetteki online broşürü olabilir.


2. Daha Fazla Müşteri

We Are Social 2020 raporuna göre Türkiye’de 62 milyon İnternet kullanıcısı günlük 7,5 saat İnterneti kullanırken, dünyada ise İnterneti her gün 2,6 milyardan fazla insan kullanıyor ve bu kişilerin yaklaşık %90’ı bir şeyler satın aldı. Yani bir İnternet sitesi sahibi olmadan, pastanın büyük bir kısmını kaçırıyor olacaksınız.


3. Gösteriş Etkisi

Bir internet sitesine sahip olduğunuzda ürünlerinizi, hizmetlerinizi çok daha etkili sunabilirsiniz. Ayrıca yaptığınız işlerle alakalı referansları gösterebilir ve işinizle gurur duyabilirsiniz.


4. 7/24 Ulaşılabilirlik

Web siteniz herhangi bir kısıtlama olmaksızın 7/24 aktiftir ve kapatmanız gerekmez. Canlı destek eklentileri ve çeşitli uygulamalar kullanarak müşterileriniz için her zaman orada olabilirsiniz ve onlarla etkileşim halinde olabilirsiniz.


5. Müşterilerle İletişim

Web sitenizde bir blog, hatta bir özet akışına sahip olarak, en yeni teklifler, ürünler, promosyonlar, etkinlikler, fotoğraflar veya diğer içeriklerle yapılan çalışmalarla müşterilerinizle sürekli iletişim halinde kalabilirsiniz.


6. Pazarlama

İnternet daha önce var olmayan yepyeni bir pazarlama dünyası sunmaktadır. Web siteniz ile Google Ads gibi düşük maliyetli pazarlama tekniklerini kullanarak yeni müşterilere ulaşabilirsiniz.


7. Müşteri Desteği

Destek, talep sistemi veya web sitenizdeki bir sıkça sorulan sorular bölümü ile müşteri desteğinin maliyetini büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Bu aynı zamanda müşteri memnuniyetini de arttırmanıza olacak sağlayacaktır.


8. E-posta

E-posta oluşturmanın başka yolları olduğunu biliyoruz, ancak bir web sitesine sahip olarak kendi e-posta adresiniz olan “info[@]siteadi.com” adresine sahip olabilirsiniz. Daha profesyonel ve hatırlanması daha kolaydır. Kukumav.Net olarak “ali_yilmaz34_1923[@]gmail.com”’u çok sevdiğinizi biliyoruz, ancak müşterilerde gerçekten yankı uyandırmıyor.

Bir İnternet sitesi sahibi olarak daha kurumsal bir e-posta hesabına sahip olabilir ve müşterilerinize daha güven verici görünebilirsiniz.


9. Basın Bültenleri

İşletmeniz hakkında online olarak ucuz basın bültenlerini yayınlayabilirsiniz. Kulağa biraz uzak geldiğini biliyoruz ama doğru. Ancak bunu yapmak için bir web sitesine ihtiyacınız olacaktır.


10. Blog Siteleri

Sporu seviyor musunuz? müzik, alternatif dans, fotoğrafçılık, tatiller, arabalar, yemek tarifleri, bilim veya hayvanlar nasıl? Öyleyse, sadece hazırlanmayı bekleyen harika bir blog fikrin var.

İnternet, trafiği ve geliri çekebilecek sınırsız sayıda spesifik blog için alan sunuyor. Sadece sevdiğiniz bir konuyu seçin ve o konu hakkında yazmaya başlayın.


Bir İnternet sitesi kurma kararı verdiyseniz işe nereden başlayacağınızı öğrenmek için aşağıdaki makaleyi incelemenizi tavsiye ederiz.

İnternet Sitesi Kurma Adımları

Web sitesi yaptırmanız gereken 10 neden, makalemizin sonuna geldik. Umarız bu makale sizin için faydalı olmuştur. Eğer web sitesi tasarımı konusunda aklınıza takılan herhangi bir şey olursa, bize yorum yapmaktan çekinmeyin.