İnternetten Para Kazanma Yolları: 22 Güncel Fikir

İnternetten Para Kazanma
Son Güncelleme: 15/03/2023

İnternet büyük firmalar için olduğu gibi internet kullanıcıları için de önemli bir gelir kaynağıdır. Her geçen gün internetten para kazanma yolları gelişim gösteriyor. Sizler de sadece cep telefonunuzu kullanarak dünyanın her yerinden para kazanabileceğiniz işler bularak internetten online para kazanabilirsiniz.

İnternetten üzerinden para kazanma sandığınız kadar kolay değildir. Öncelikle yeteneklerinizi belirlemeli ve yapabileceğiniz işleri öğrenerek sabırlı bir şekilde hareket etmelisiniz. Unutmayın günlük hayatta olduğu gibi online olarak da para kazanabilmeniz zaman alacaktır. Rehberimizde internet üzerinden para kazanmak için yapabileceğiniz bazı görevler, işler ve kullanabileceğiniz yöntemleri sizin için bir araya getirdik.

İşte internetten para kazanmak için 26 güncel fikir:

1. Stok Fotoğraf Satışı Yapmak

Stok fotoğraf çekmek

Son zamanlarda internet üzerinden de görsel telif konuları çok hassas hale gelmeye başladı. Reklam firmaları, dijital pazarlama ajansları, gazete ve büyük işletmeler teliflere takılmamak adına stok fotoğraflar satın alarak aradıkları görsellere ulaşıyorlar. İnternet üzerinden stok fotoğraf bulmak işletmeler için hiç de kolay olmuyor. Bu sebeple sizler de doğru fotoğrafların satışını yaparak para kazanabilirsiniz. Popüler fotoğraflar sayesinde Shutterstock, Alamy, Fotolia gibi birçok popüler platformda satış yapabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey, popüler sektörleri araştırıp alakalı konularda kaliteli fotoğraf çekip ilgili sitelere yüklemek olacaktır.

2. Çeviri Yapmak

Çeviri yapmak

Birden fazla dil biliyorsanız ve iyi derecede yabancı dil bilginiz varsa internetten para kazanma sanatı konusunda öndesiniz demektir. Çeviri yaparak internetten para kazanın ve kısa sürede önemli gelirler elde edin. Profesyonel ve doğru şekilde yazıları başka dillere çevirerek para kazanabilirsiniz. Aynı zamanda yabancı dilde makale yazarlığı da yapabilirsiniz.

Türkiye’de R10, Wmaraci gibi webmaster siteleri ile çeviri şirketlerinden; dünyada ise Upwork ve çeşitli çeviri hizmeti veren ajanslardan iş alabilirsiniz.

3. Blog Sitesi Açmak

Blog yazmak

İnternet kullanım oranı çok büyük oranda arttığı için blog sitelerine olan ilgi her geçen gün artıyor. Kendi alanında popüler ve yüksek takipçi çeken bir blog siteniz varsa reklam alarak online para kazanabilirsiniz. Üstelik reklam ve müşteri bulmak için de uğraşmanız gerekmiyor. Google Adsense başvurusu yapabilir ve web sitenizde otomatik yayınlanan reklamlardan gösterim ve tıklama başı ücret kazanabilirsiniz.

Sizler de kişisel bir bloğa sahip olarak ayda binlerce ₺ para kazanabilirsiniz. Türkiye’de faaliyet gösteren ve ayda 100 bin TL kadar para kazanan blog siteleri hiç de az değil. Ancak blog yazarken ilk zamanlar beklentinizi yüksek tutmamanız gerekir.

Blog sitenizde her zaman süreklilik olmalı ve takipçi kitlenizin ilgisini çekecek yazılar yayınlamalısınız. Öncelikli olarak WordPress, Blogger gibi platformları kullanarak ücretsiz blog sitesi açabilirsiniz. Daha sonra blog sitenizde Google Adsense, AdMatic gibi platformlardan reklam alarak gelir kazanmaya başlayabilirsiniz.

Google ile para kazanma

Türkçe içerikli web sitelerinde tıklama başı gelir düşük olsa da Türkçe olup da çok yüksek gelir elde eden web siteleri de bulunuyor. Google Adsense ile internetten para kazanmak istiyorsanız özellikle İngilizce içeriğe sahip bir web sitesi kurmalısınız.

Google Adsense başvurusu ve web sitenize reklam kurulumu için aşağıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz.

Google Adsense Reklamları ile Para Kazanma Rehberi

4. Udemy Eğitimcisi Olmak

Pandemi döneminde internetten online özel ders vermek çok popüler hale geldi. Bir alanda uzmanlığınız varsa bireylere ve gruplara online özel ders vererek para kazanabilirsiniz. Bunun için kendiniz sosyal medya ve farklı platformlardan öğrenci bulabileceğiniz gibi farklı platformlar üzerinden de para kazanmaya başlayabilirsiniz. Udemy, gibi platformları bunun için tercih edebilirsiniz.

Sizlerin de uzman olduğu bir alan elbette ki vardır. Yeteneklerinizi pazarlamak ve bildiklerinizi başka insanlara öğreterek online para kazanabilirsiniz. Başarılı olduğunuz bir alan varsa hemen eğitim videoları çekin ve online eğitim platformu olan Udemy üzerinden yükleyin. Ardından eğitimlerinizi tanıtmak için Instagram reklamları veya Google ads reklamları ile hedef kitlenizi seçin ve potansiyel müşterilerinize Udemy eğitimleriniz hakkında fırsatlar sunun.

5. Stoksuz E-Ticaret Yapmak (Dropshipping)

Dropshipping yapmak

E-ticaret faaliyetleri yürütebilmek için illaki bir işletmenizin olmasına gerek yoktur. Bu sistemde İnternet üzerinden stoksuz bir şekilde ürün ve hizmet satarak para kazanabilirsiniz. Dropshipping olarak da geçen stoksuz e ticaret konusunda internette olan reklamlara ve eğitimlere kanmamalısınız. Kendinizi geliştirerek bu yöntemle satış yapmayı denemenizi öneriyoruz.

Stoksuz e-ticarette sizin bir depo ya da dükkanınız olmasına gerek yoktur. Sizler sadece web siteniz üzerinden ürünlerin tanıtımını ve reklamını yapıyorsunuz. Bir satış olduğunda siparişleri tedarikçi veya üretici firmaya iletmeniz yeterli olacaktır. Ardından sizin adınıza ürün tedarikçiler tarafından müşterilere gönderilir. Böylece ürün ve gönderim için bir bütçe ayırmanıza gerek kalmaz.

Dropshipping iş modeli hakkında daha kapsamlı bilgi için Dropshipping Nedir? makalemizi inceleyin.

6. Seslendirme Yapmak

Seslendirme yapmak

İlerleyen dönemlerde sesli aramalara olan yönelim daha büyük ivme kazanacak. Bu yüzden birçok işletme sesli aramalara yönelik içerik üretimine önem vermeye başladı. Sesinize güveniyorsanız internetten seslendirme yaparak da güzel gelirler elde edebilirsiniz. İnternet üzerinden reklam, animasyon ve televizyon, online eğitim içerikleri, podcast, video oyunları gibi birçok alanda seslendirme yaparak kazanç elde edebilirsiniz.

Seslendirme yapacağınız müşterileri bulmak için Fiverr ve Upwork gibi platformları kullanabilirsiniz.

7. Makale Yazmak

Makale yazmak

Makale sizin bildiğiniz gibi sadece akademisyenlerin ve bilim adamlarının yazdığı akademik ve bilimsel yazılar değildir. Bu terim content yani içerik olarak web sitelerinde yer alan metin içeriklerini ifade ediyor. Web siteleri arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmek için benzersiz yani özgün içeriğe ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden her türlü web sitesi makale yazarına ihtiyaç duymaktadır.

Uzman olduğunuz bir alan varsa sizler de makale yazarak para kazanabilirsiniz. Yalnız bunun için SEO uyumlu makale yazma ve kaliteli içerik üretmenin yollarını öğrenmelisiniz. Yazdığınız içerikler kopya kontrolünde %100 özgün çıkmalıdır ve web sayfasını arama motorlarında üst sıralara çıkaracak kalitede olmalıdır. Bu konuda yeteneğiniz varsa güzel kazanç elde edebilirsiniz.

Makale yazarak internetten para kazanmaya başlamak için makale yazacağınız müşterilerinizi Facebook SEO Kulübü grubunda kolayca bulabilirsiniz.

8. Editörlük Yapmak

Makale yazarlığı yapma konusunda kendinize güvenmiyorsanız editörlük yapmayı da deneyebilirsiniz. İnternet üzerinden web sitelerine içerik ekleyerek yani editörlük yaparak da internetten para kazanabilirsiniz. Bunun için WordPress gibi içerik yönetim sistemleri hakkında kendinizi geliştirerek içerikleri nasıl ekleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Editörlük yaparak eklediğiniz içerik başına para kazanabilirsiniz. Özellikle haber sitesi olarak hizmet veren ve anlık giriş gerektiren yerlere makale yazarlarından gelen içerikleri anlık olarak girebilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

9. Logo Tasarlamak

Logo tasarlamak

İnternet üzerinden para kazanmak isteyen ve belirli bir oranda yaratıcılığa sahip olan herkes logo tasarlayarak para kazanabilir. Bunun için logo tasarlayabilecek profesyonel bir bilgiye de sahip olmanıza gerek yoktur. İnternet üzerinden belirli platformları ve programları kullanarak yaratıcılığınızı geliştirebilir ve internet üzerinden para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Logo tasarım işleri için Facebook grupları veya webmaster forumlarını ziyaret ederek iş ilanlarına başvurabilir ve sizler de iş ilanı verebilirsiniz.

10. Sosyal Medya Hesabı Yönetmek

Sosyal medya yönetmek

Küçük işletmeler dahi kurumsallığını tamamlayabilmek için sosyal medyaya adım atıyor. Sosyal medya hesap yönetimi konusunda kendinize güveniyorsanız bir sosyal medya uzmanı sertifikası alabileceğiniz bir eğitime katılabilir ve sosyal medya hesapları yöneterek internetten para kazanabilirsiniz.

Kurumsal ve kişisel sosyal medya hesaplarında paylaşım hazırlayarak, kriz anlarını yöneterek ve ziyaretçilerle etkileşim sürecini yöneterek sabit bir gelir elde edebilirsiniz.

11. Görev Yap Para Kazan

Görev yap para kazan

Günümüzde internette hiçbir yeteneğini sergileyemeyen ve basit düzeyde internet kullanıcılarının para kazanacağı yöntemlerden biri görev yap para kazan siteleridir. Bu sitelerde oturduğunuz yerden yapabileceğiniz basit görevlerle para kazanabilirsiniz.

Bu platformlarda mail hesabı açma, Google’da işletmelere yorum yapma, mobil uygulama indirme, web sitelerine yorum yapma gibi basit görevler veriliyor. Çok yüksek tutarda olmasa da gün içinde boş vakitlerinizde belirli görevleri yaparak ufak kazançlar elde edebilirsiniz.

Görev yaparak internetten para kazanabileceğiniz bazı web siteleri;

  1. Yandex.Toloka
  2. ySense
  3. Ojooo
  4. InboxDollars

12. Anket Doldurmak

Anket doldurmak

İnternette birçok resmi kurum ya da markaya ait anketler oluyor. Bu anketlere katılımcı bulmak adına işletmeler belirli bütçeler ayırıyor. Bu da insanların internetten anket doldurarak para kazanabileceği bir pazar oluşturmuş durumdadır. Ülkemizde internetten anket doldurma işi daha istediğiniz düzeyde kazanç sağlamasa da birçok kişiye harçlık çıkarmada iş kapısı oluyor. Yabancı diliniz varsa İngilizce olarak anket doldurulan global firmalarla çalışarak yabancı kur üzerinden çok daha fazla para kazanabilirsiniz.

Anket doldurarak para kazanabileceğiniz bazı web siteleri;

  1. Market Agent
  2. Havucum
  3. SurveyMonkey
  4. Opinista

13. Mail Okuyarak Para Kazanmak

Mail artık hayatımızın içine büyük oranda girmeyi başardı. Yanlış duymadınız mail okuyarak internetten para kazanma mümkün! İnternet üzerinden e-posta okuyarak para kazanabileceğinizi biliyor musunuz? Güvenilir platformlara üye olduktan sonra mail okuyarak, web sitelerini ziyaret ederek para kazanmaya başlayabilirsiniz. Cash4offers gibi platformlar üzerinden mail okuyarak, anketlere katılarak ya da basit görevleri yerine getirerek para kazanabilirsiniz.

Doğru bir platform üzerinden titiz çalışırsanız özellikle yabancı platformlarda yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Bunun için bilgisayar ve cep telefonunuz ile vakit geçirmeniz yeterlidir.

14. Yorum Yaparak Online Para Kazanmak

Arama motorları ve diğer kullanıcılar bir ürün veya hizmet satın almadan önce gerçek kullanıcı deneyimlerine büyük önem vermektedir. Bu yüzden işletmeler yorumlara çok önem veriyor. Sizler de belirli ürün ve hizmetleri değerlendirerek Google, forum siteleri ve web siteleri üzerinde yorum yaparak internetten online para kazanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için genellikle görev yap kazan konseptinde bulunan web sitelerini tercih edebilirsiniz.

15. Kripto Para Alıp Satmak

Kripto para ticareti

Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere birçok kripto para yatırımcılara önemli tutarlarda para kazandırdı. Borsa bilgisi olmadan belirli bir yatırımla sizler de kripto paralardan para kazanabilirsiniz. Bunun için sürekli olarak kripto para gelişmelerini takip etmeli ve anlık olarak al sat yapabilmelisiniz.

Al sat yaparak kripto paralar üzerinden düşük maliyetlerle yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Popüler kripto para borsalarında ya da ulusal platformlarda hesap açarak istediğiniz kripto parayı alıp satabilirsiniz.

16. Domain (Alan Adı) Alıp Satmak

Yanlış duymadınız, sadece web sitelerinin isimlerini alarak internetten para kazanabilirsiniz. Ülkemizde birçok kişinin çok yüksek tutarlarda para kazanmayı başardığı bir sektör olarak öne çıkıyor. Her gün onlarca alan adı boşa düşüyor veya daha önce hiç akla gelmemiş web sitesi isimleri bulunuyor. Jenerik domainleri ve marka haline gelebilecek alan adlarını, uygun fiyatlı domain şirketlerinden 80-100 TL gibi bedellerle satın alarak daha sonra satışa çıkarabilirsiniz. Üstelik domain üzerinde hiçbir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Satın aldığınız domain adreslerini daha sonra webmaster forumları veya Facebook grupları üzerinden satmaya çalışmalısınız.

17. Instagram ile Online Para Kazanmak

İnstagram Online Para Kazanma

Instagram son yıllarda ciddi oranda ticaret hacmi olan bir platform haline geldi. E-ticaret faaliyeti yürüten ve internet üzerinden satış yapan birçok işletme Instagram üzerinde belirli bir takipçisi olan sayfalara reklam vererek takipçi kitlesini genişletiyor. Sizler de yüksek kazançlar elde edebilmek için Instagram hesabı açabilir ve geniş bir takipçi kitlesine ulaşarak reklamlar alabilirsiniz.

Instagram’da Trendyol gibi güçlü markalarla iş birliği yaparak linkiniz üzerinden satın alınan ürünlerin satışından da kazanç elde edebilirsiniz. Instagram büyük kitlelere ulaştığınızda çok para kazanabileceğiniz bir platform haline dönüşebilir.

Ayrıca kurumsal bir hesap açarak Instagram’dan satışla online para kazanabilirsiniz. Ayakkabı, elbise gibi giyim sektörü, kişisel bakım ürünleri ve gıda ürünleri gibi birçok ürünün en çok satıldığı platformlar arasında Instagram da yer almaktadır. Bazı ürünleri, el işlerinizi ve daha birçok ürünü bu platformdan satışa çıkarabilirsiniz. Sürekli güncel olan ve doğru etiketlerle beslenen bir sayfaya sahip olarak ciddi derecede gelir elde edebilirsiniz. Bu süreçte kurumsal Instagram hesap yönetimi için de profesyonel destek alabilirsiniz.

18. Youtube Kanalı Açmak

Youtuber olmak

Dünyanın en büyük video barındırma ve izleme platformu ve en büyük ikinci arama motoru olan Youtube üzerinden elde edilen gelirler herkesin ilgisini çekiyor. Bir kanalı açarak Youtube para kazanma çok yaygın bir deneyim. Sizler de belirli bir niş alan belirleyerek video içerikler üretebilir ve reklam yayınlayarak para kazanabilirsiniz. Videolarınızı ziyaret edenlerin izlediği reklamlarla tıklama ve izleme başına Google Adsense üzerinden ödeme alabilirsiniz.

Youtube’da reklamları aktif edebilmek için kanalınızın en az 1000 takipçi ve son 12 ay içinde 4 bin saat video izleme süresi olması gerektiğini unutmayın.

Youtube kanalınızı optimize etme ve para kazanma ayarlarını aktif etmek için aşağıdaki makaleleri inceleyebilirsiniz.

Youtube Para Kazanma Rehberi

Youtube SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

19. Twitch Kanalı Açmak

Twitch kanalı açmak

İnternet üzerinden canlı yayın yapmanıza olanak tanıyan platformlar son yıllarda en çok kazandıran grup olmayı başarıyor. Sizler de dijital canlı yayın platformu olan Twitch üzerinden bir kanal açabilir ve canlı yayınlar ile para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Kanalınız üzerinde reklam alabilir ve izleyicilerden bağış alarak para kazanabilirsiniz. Canlı yayınlarınızı belirli bir konu üzerine yoğunlaştırırsanız belirli bir takipçi kitlesi de kazanabilirsiniz.

20. Tiktok ile Para Kazanmak

TikTok, kullanıcıların kısa videolar paylaştığı bir sosyal medya platformudur. Türkiye’de de milyonlarca kullanıcısı olan TikTok ile tıpkı diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi para kazanabilirsiniz. Canlı yayınlardan takiplerinizin gönderdiği emojilerle, sponsorlu reklamlar alarak veya kendi ürünlerinizi pazarlayarak Tiktok platformundan kazanç elde edebilirsiniz.

21. Satış Ortaklığı Yapmak

Satış ortaklığı, yani diğer adıyla affiliate marketing ödemesi alınan satışlardan komisyon elde etmenize dayalı bir ticaret yönetimidir. Satışını yapacağınız ürün ve hizmeti doğru seçerek ve doğru kanallardan tanıtarak yüksek gelirler elde edebilirsiniz. Genellikle Youtube, Instagram ve forum siteleri gibi platformlardaki tanıtımlar satış ortaklığında popülerdir. Yönlendirebileceğiniz bir kitleye hitap ettiğiniz bir platform varsa satış ortaklığıyla internetten para kazanabilirsiniz.

22. Oyun Oynayarak İnternetten Para Kazanmak

Online oyun oynamak

Oyun oynayarak para kazanma fikri size çok çekici geldi değil mi? Ancak bunun pek kolay olmayacağını söyleyelim. Silkroad ve Knight gibi online oyunlarda oyun parası kazanıp, internet ortamında ₺ ile satarak ya da bazı oyunları test ederek para kazanabilirsiniz. Aynı zamanda oyunlar hakkında blog yazıları yazabilir ya da iyi olduğunuz oyunlarla ilgili videolar çekip, Youtube gibi platformlarda paylaşarak da kazanabilirsiniz. Yanlış duymadınız, çeşitli şekillerde oyun oynayarak internetten para kazanın.

Oyun test ederek internetten para kazanabileceğiniz ilanlar için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz;

https://www.indeed.com/q-Video-Game-Tester-jobs.html

İnternetten para kazanma yolları konusuna hazırladığımız kapsamlı rehberin sonuna geldik. Unutmayın, siz istedikten sonra ve azimli olduktan sonra internetten para kazanma konusunda sınırınız yok. Sürekli olarak kendinizi geliştirerek ve yeteneklerinizi keşfederek internetten para kazanmaya başlayabilirsiniz. İnternette herkes için bir kazanç alanı mutlaka vardır, önemli olan bu alanı keşfetmektir.

Sıraladığımız yöntemler hakkında merak ettiğiniz konu varsa veya yeni fikirler sunmak isterseniz, yorum yaparak geri dönüşlerinizi iletebilirsiniz.