Google Haritalara Yer Ekleme (Google Konum Ekleme)

Google Benim İşletmem Firma Ekleme
Son Güncelleme: 11/03/2023

Eski adıyla Google Places olarak bilinen Google Haritalar, Google Ads ve Analytics gibi çeşitli platformlarda internet varlığınızı yönetmek ve izlemek için Google My Business (Google Benim İşletmem) adıyla kontrol panelinin bir parçası haline geldi.

Google haritalara yer ekleme adımlarını tamamladıktan sonra Google Benim İşletmem sayesinde internette sizi arayan müşterilerinize, iletişim bilgilerinizi kolayca sunabilir ve aynı zamanda ürünlerinizi ve hizmetlerinizi de yayınlayabilirsiniz.

Rehberimizde Google konum ekleme, yer ekleme ve işletme ayarlarının yapılandırmasını anlatacağız.

Google Haritalara Yer Ekleme:

1. Adım: Google Benim İşletmem’e konum ekleme, yer ekleme veya harita eklemek için Google My Business‘a Gmail adresiniz ile giriş yapın.

Google Haritalar Konum Ekleme

2. Adım: Konumları yönet, menüsündeyken sağ bölümde bulunan “Konum ekle” butonuna tıklayın ve açılan pencereden “Tek bir konum ekle” seçeneğini seçin.


Google Haritalara Yer Ekleme

3. Adım: Eğer haritalarda bir işletmeniz var ve yönetimini almak istiyorsanız açılan bu yeni pencerede işletme adınızı yazıp firmanızı sorgulayarak, haritayı sahiplenebilirsiniz. Haritalarda kaydınız yok ise “İşletmenizi Google’a ekleyin” kısmına tıklayın.


Google Haritalar Konum Ekleme

4. Adım: Açılan pencerede İşletme adı olarak geçen kısma, haritalara eklemek istediğiniz işletme adınızı yazın ve ileri butonuna tıklayın.

Not: İşletme adı yazarken kategori adı veya konum bildiren il, ilçe veya semt ayrıntıları yazmamalısınız. Bu durum hesabınızın askıya alınmasıyla sonuçlanabilir.


Google Haritalar Kategori Ekleme

5. Adım: Açılan yeni pencerede sektörünüzle en alakalı kategoriyi seçiniz. Aradığınız kategoriyi bulamıyorsanız, Google Haritalar’da rakiplerinizin seçtiği kategorileri kontrol edin.


Google Haritalar Firma Ekleme

6. Adım: Müşterilerinizin ofis ve mağazanızı ziyaret edebileceği fiziksel, gerçek bir konumu varsa Evet’i işaretleyin ve ileri butonuna tıklayın.


Google Haritalar Firma Ekleme

7. Adım: Bu pencerede haritalara yer eklemek istediğiniz firmanızın bilgilerini adres bilgilerini eksiksiz olarak girin ve ileri butonuna tıklayın.


Google Haritalara Konum Ekleme

8. Adım: Açılan yeni sayfada eklemiş olduğunuz firma ismi ve adres bilgilerine göre, Google’ın size ait olabileceğini düşündüğü firmaları veya şubelerinizi sergiliyor. Eğer bu listedeki telefon numarası, eklemek istediğiniz konum ile uyuşuyorsa, kaydınız zaten haritalarda mevcuttur. Bu kaydı seçerek yönetimini sahiplenebileceğiniz sayfaya gidebilirsiniz. Listede çıkan kayıtlar, eklemek istediğiniz firma ve numara ile eşleşmiyorsa, “Bu eşleşmiyor” seçeneğini seçin ve ileri butonuna tıklayıp sonraki adıma geçin.


Google Haritalar İşletme Ekleme

9. Adım: Eğer bulunduğunuz konum dışındaki müşterilere de hizmet veriyorsanız ya da vermiyorsanız, ilgili seçeneği işaretleyerek sonraki adıma devam edin.


Google Haritalara Telefon Ekleme

10. Adım: Bu pencerede haritalarda görünmesini istediğiniz telefon numaranızı ekleyin. Eğer bir web siteniz varsa mevcut internet sitenizin URL’sini ekleyin. Eğer bir web siteniz yok ise verdiğiniz bilgilere göre Google ücretsiz basit bir web site oluşturabilir. Bunun için ilgili seçeneği seçebilirsiniz. Ayrıca profesyonel ve kurumsal bir web sitesi tasarımı yaptırmak isterseniz Kukumav.Net her zaman size destek vermektedir.


Google Benim işletmem harita nasıl yapılır

11. Adım: Son butonuna tıklayarak Google haritalara yer ekleme işlemini tamamlayın.

Google konum ekleme, Google yer ekleme veya Google adres ekleme sürecinin önemli bir bölümünü tamamladık. Şimdi doğrulama aşamasına geçebiliriz.

Google Haritalar Konum Doğrulama Yöntemi (Anında Onay)

Google Haritalar’da en önemli bölüm, konumları doğrulama kısmıdır. Google Benim İşletmem ile konum doğrulamanın bir kaç yönetimi vardır;

Google Haritalar Doğrulama Yöntemi

Telefon İle Doğrulama Yöntemi: Bu yöntem en hızlı doğrulama yöntemidir. Eğer panelinizde bu yöntemi görüyorsanız telefon ile doğrulamayı seçebilirsiniz. Genellikle sabit bir telefon numarası ekleyen işletmelerde görünür. Bazı mobil numaralarda da görülebilir ancak çoğu kez mobil hatlarda bu yöntem görünmüyor.

Google haritalara yer ekleme, işletme ekleme adımlarını daha hızlı bir şekilde geçmek için bu adımları 5. seviye Google yerel rehber hesabı ile yapmanızı önerebiliriz. Google yerel rehberlere aşağıdaki bağlantıdan kaydolabilirsiniz.

https://maps.google.com/intl/tr/localguides/

E-posta ile Doğrulama: Bu seçenek web sitesi URL eklediğiniz zaman görünecektir. Web site alan adı uzantılı kurumsal mailiniz ile doğrulama yapma seçeneğini görüyorsanız, mail doğrulaması ile anında doğrulama adımını geçebilirsiniz.

Posta Yoluyla Doğrulama: Telefon veya e-posta ile doğrulama seçeneğini görmüyorsanız, bu yöntem ile işletme konumlarınızı doğrulayabilirsiniz. Google adresinize bir posta gönderir ve gelen kod ile doğrulama yapabilirsiniz. Genellikle 14 günde ulaşması beklenir ancak çoğu kez bu süre 1 ayı bulabilir.

Not: 15 günü geçtikten sonra eğer adresinize bir posta ulaşmazsa, Google My Business > yönetim panelinde sol alt bölümünde bulunan > Destek bölümünden bir form doldurup bu durumu Google’a bildirebilirsiniz.

Google Haritalar Müşteri Hizmetleri

İşlemleri eksiksiz yapıp gönderdiğinizde posta kodunu daha fazla beklemeden doğrulayabiliyorsunuz. Ancak bu işlem için en az 15 gün geçmiş olması gerektiğini unutmayın.

Haritalar ile ilgili BİZİMLE İLETİŞİME GEÇMEYİN!, kesinlikle konum ekleme veya destek hizmetimiz bulunmamaktadır.

Google Harita Yer Ekleme Ücretli Mi?

Google konum ekleme “Google Benim İşletmem” ile ücretsiz olarak yapılabilir. Hiçbir ücret ödemeden kendiniz Google harita kaydı oluşturabilirsiniz ve Google Haritalar ile işletme adres bilgilerinizi, telefon ve web sitenizi sergileyerek internetteki varlığınızı artırabilirsiniz. Bu sebeple Google haritalara yer ekleme işlemini her işletmenin yapmasını öneririz.

Google konum ekleme girişinizi oluşturmaya başlamadan önce bir hatırlatma;

Google, bazı durumlarda yerel arama sonuçlarında (Google Haritalar) çevre topluluklardan işletmeleri göstermesine rağmen, işletmenizi yalnızca fiziksel bir adresinizin bulunduğu il veya ilçeye kaydetmenize izin verir. Fiziksel adresinizin bulunmadığı yerlere sahte kayıtlar eklemeniz halinde hesabınızın askıya alınabileceğini de unutmamalısınız.

Öğretici Video

Günün sonunda Google haritalara yer ekleme, işletme ekleme makalemizin sonuna geldik. Umarız Google işletme ekleme konusunda yardımcı olabilmişizdir.

Google Haritalar dışında diğer haritalara da konum eklemek isterseniz aşağıdaki makaleleri inceleyebilirsiniz.

Yandex Harita Kaydı Nasıl Yapılır? (Yandex Kurum Ekleme)

Apple Harita Kaydı Nasıl Yapılır? (Apple Maps Connect)

Kukumav.Net olarak Google haritalara yer ekleme, işletme ekleme konusunda herhangi bir hizmetimiz bulunmamaktadır. Bu konuyla ilgili telefon ile destek verilmemektedir. Google adres ekleme, yer ekleme ile ilgili aklınıza takılan sorular varsa lütfen sadece yorum yaparak bize iletin.

Tüm Yorumlar
  1. Arama ile doğrulama yapıldığında, işletmem anında gözükür mü? Ve arama ile doğrulamada sabit ücretler uygulanır diyor,bu ücret ne kadar acaba? Bir bilginiz var mı?

    1. Arama ile doğrulama yapıldığında çok kısa bir süre içerisinde haritanız görüntülenmeye başlayacaktır. Sabit arama ücreti ise endişelenecek bir tutar değildir.

  2. Merhaba doğrulama için kamera görüntüsü açılması lazım ama olmuyor

  3. Benim iletme yerim hatalı, düzeltme işlemi paralımı yapılıyor

  4. Benim işletmem askıya alındı, tam 15 günden beri netice alamıyorum, bu ne kadar sürecek acaba?

  5. Ben kayıt açarken haritalara aynı yaptığınız gibi yaptım fakat telefon numaram ile doğrulayamıyorum posta kodu gönder seçeneği çıkıyor sadece. Bunun çözümü var mıdır? telefon ile doğrulama yöntemi bilgilendirirseniz teşekkürler.

Comments are closed.