Reklamlarınızı popüler bir web sitesine yerleştirmek zor ve pahalı bir görev gibi görünebilir ancak Google Adwords’te bulunan Google Görüntülü Reklam Ağı’nda banner reklam vermek düşündüğünüzden daha basittir. Google Ads Görüntülü Reklam Ağı, tıpkı Arama Ağı Reklamları gibi müşterilerinize ürün ve kampanyalarınızı tanıtma imkanı verir ama bu kez banner reklam şeklinde görüntülü olarak karşımıza çıkar.
Bu blog yazımızda, reklam konumları ve hedefleme dahil Google Görüntülü Reklam Ağı’nın temel esaslarını inceliyoruz.
İçindekiler
Google Görüntülü Reklam Ağı Banner Reklam Nedir?
2 milyondan fazla web sitesi ve uygulama ile internet kullanıcılarının yüzde 90’ına ulaşan büyük ve güçlü bir sistem olan Google Görüntülü Reklam Ağı, reklamlarınızı tüm dünyadaki hedef kitlelerin önüne getirebilir. Bir haber videosu izlerken, telefonlarında oyun oynarken, Youtube’da gezinirken, hatta e-postalarını kontrol ederken onlara ulaşabilirsiniz.
Google Ads Görüntülü Reklam Ağı reklamları, banner reklam olarak sizin yazdığınız reklam metinleri şeklinde veya özel olarak tasarlanmış Google banner reklamları olarak kullanılabilir. Bir banner, profesyonel bir şekilde tasarlandığında, potansiyel müşterileriniz üzerinde çok etkili olabilir. Etkili Google Banner Reklam kampanyası nasıl oluşturulur bunu anlatacağız.
Google Ads Görüntülü Reklam Ağı Reklam Verme:
Google Ads ile Görüntülü Reklam Ağı kampanyaları nasıl oluşturulur, Google banner reklam verme adımları ve Görüntülü reklam ağı stratejileri için aşağıdaki adımları takip edin.
1. Adım: Kampanya Türü Seçin
Google Ads reklamlarında çeşitli kampanya türleri bulunur. Google Ads paneline giriş yaptıktan sonra yeni kampanya oluştururken bir kampanya türü seçmeniz gerekir. Biz banner reklamı vermek istediğimiz için “Görüntülü Reklam Ağı” seçeneğine tıklayın.
Kampanya alt türünü üstteki görselde olduğu şekilde ayarlayıp, reklam vermek istediğiniz web sitesini ekleyin ve ardından “Devam” butonuna tıklayın.
2. Adım: Kampanya Ayarları
Bu adımda kampanyanıza bir isim verin ve ardından konumlar bölümünden reklamların yayınlanacağı konumu seçin.
Diller bölümünden hedef kitlenizin konuştuğu dili seçin ve sonraki adıma geçin.
3. Adım: Teklif Verme ve Bütçe
Google Ads teklif verme bölümünde hedefinize yönelik bir teklif stratejisi seçebilirsiniz. Aşağıdaki örnekte varsayılan olarak Geliştirilmiş TBM teklif stratejisi kullanılmaktadır. Bu türlerin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız Google Ads teklif stratejileri makalemizi inceleyebilirsiniz.
4. Adım: Hedefleme ve Hedef Kitle
Hedefleme bölümünde “Otomatik” ve “Kendiniz” olarak 2 kırılım bulunur. Otomatik olarak işaretlerseniz, web sitenizin içeriği ve işlevselliğine göre hedefleme yapılır. Kendiniz seçeneğini seçtiğinizde kendiniz hedefleme yapabilirsiniz.
Hedef kitleler bölümünden hedeflemek istediğiniz kitleleri seçin. Ardından demografi alanında yaş, cinsiyet gibi özellikleri hedefleyebilirsiniz.
5. Adım: Banner Reklam Oluşturma
Google Ads Görüntülü Reklam Ağın’da 2 tür banner reklam verilmektedir. Biri duyarlı görüntülü reklam, diğeri kendi tasarladığınız özel bannerlar.
Duyarlı Görüntülü Reklam: Duyarlı banner reklamlar en az 1 resim ve 1 logo kullanılarak başlık ve açıklama metinleri yazılarak oluşturulur. Her boyut için tasarım yapmaya gerek duymaz ve her cihaza ölçeknebilir reklamlardır.
Özel Banner Reklamlar: Görüntülü Reklam Ağı kampanyasındaki “görüntülü reklam yükle” kısmından kendi tasarladığımız bannerları yükleyerek oluşturduğumuz reklamlardır. Bu özel bannerların, duyarlı reklamlara göre dezavantajı, her cihaz boyuna göre tek tek tasarım yapılması gerektiğidir.
Reklam vermek istediğiniz web sitesi URL’sini ekleyin, ardından banner reklamlarınızı Google Ads hesabına yükleyin son olarak kaydet butonuna tıklayın.
Not: Görüntülü Reklam Ağı’nda reklamlarının onaylanması bir kaç gün sürebilir. Reklam optimizasyonu ve detaylı hedef kitle ayarları için Google Ads Reklam Verme rehberini inceleyebilirsiniz.
Google Görüntülü Reklam Ağı Banner Boyutları
Online reklamcılık yapıyorsanız, Google AdWords’ün hangi banner boyutlarını kullandığını bilmeniz gerekir. Aşağıda en iyi performans sağlayan banner boyutlarını pixel cinsinden listeledik:
Kare ve Dikdörtgen
- 200 x 200 – Küçük Kare
- 240 x 400 – Dikey Dikdörtgen
- 250 x 250 – Kare
- 250 x 360 – Üçlü Geniş Ekran
- 300 x 250 – Satır içi Dikdörtgen
- 336 x 280 – Büyük Dikdörtgen
- 580 x 400 – Netboard
Dikey
- 120 x 600 – Dikey
- 160 x 600 Geniş Dikey
- 300 x 600 Yarım Sayfa
- 300 x 1050 Dikey
Büyük Afiş
- 468 x 60 – Banner
- 728 x 90 – Büyük Afiş
- 930 x 180 – Üst Banner
- 970 x 90 – Büyük Leaderboard
- 970 x 250 – İlan Tahtası
- 980 x 120 – Panorama
Mobil
- 300 x 50 – Mobil Banner
- 320 x 50 – Mobil Banner
- 320 x 100 – Büyük Mobil Banner
Google Banner reklamları yukarıdaki adımlarda gösterildiği şekilde verilmektedir. En iyi reklam stratejileri için profesyonel bir desteğe ihtiyacınız olursa Kukumav.Net ile iletişime geçebilirsiniz.
Kukumav.Net müşterinin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş profesyonel web tasarım, arama motoru optimizasyonu (SEO), Google Ads reklamları, sosyal medya reklamları ve grafik tasarım hizmetleri sunmaktadır.