All in One SEO Pack Ayarları ve Kurulum Kılavuzu

All in One SEO Pack Ayarları
Son Güncelleme: 15/03/2023

WordPress’de site içi SEO ayarlarınızı kolayca yapabileceğiniz birçok SEO eklentisi vardır. Bunlardan en popüler olanlardan biri All in One SEO Pack eklentisidir. All in One SEO Pack, varsayılan ayarlarda çok iyi performans gösterir, ancak her site sahibinin kendi sitesinin ihtiyaçlarına göre yapılandırma ayarlarında değişiklik yapmaları gerekebilir. Bu makalemizde yeni başlayanlar için ücretsiz ve Pro versiyonu bulunan All in One SEO pack ayarlarını ve kurulumunu anlatacağız.

All in One SEO Pack Kurulumu

All in One SEO Pack kurulumu diğer tüm eklentiler gibi çok kolaydır. Yapmanız gereken WordPress yönetim panelinden > eklentiler > yeni ekle adımlarını izlemek ve All in One SEO araması yapmaktır.

All in One SEO Pack Kurulumu

Eğer All in One SEO Pack Pro versiyonunu yüklemek isterseniz öncelikle aioseo.com resmi sitesine giderek üye olup, eklentiyi satın almanız gerekir.

All in One SEO Pro Ayarları

Resmi sitede üye olup, satın alma işlemini yaptıktan sonra Downloads & Licenses bölümünden eklentiyi indirip FTP ile yükleyebilirsiniz.

All in One SEO Pack Ayarları

Eklentiyi yükleyip etkinleştirdikten sonra yapılandırmaya başlayabiliriz. Standart ücretsiz All in One SEO Pack aşağıdaki modüller ile birlikte gelir.

  • Xml Site Haritası
  • Sosyal Meta Ayarları
  • Robots.txt Düzenleyicisi
  • Dosya Düzenleyicisi
  • İçe & Dışa Aktarma
  • Kötü Bot Engelleyici
  • Veritabanı Araçları

Tüm bunlara ek olarak eklentinin PRO sürümünde video site haritası, yerel SEO, image SEO, local business SEO ve News sitemap bulunmaktadır.

1. Genel Ayarlar

Eklentinin genel ayarlar bölümünde web master araçlarında doğrulama bölümü, RSS ayarları gibi ayarlar bulunmaktadır.

1. 1 Genel Ayarlar

Genel ayarlar menüsünde eklentiyi pro versiyona yükseltmek için lisans anahtarı bölümü bulunmaktadır. aioseo.com adresinden satın aldığınız lisansı bu bölümde etkinleştirebilirsiniz.

All in one seo pack genel ayarlar

1. 2 Webmaster Araçları

Web yöneticisi doğrulama aracı, Google, Bing, Yandex gibi webmaster araçlarında WordPress blogunuzu doğrulamak için kullanılır. Tek yapmanız gereken, doğrulama kodunu ilgili alanlara eklemektir.

All in one seo pack webmaster araçları

1. 3 RSS İçeriği

RSS içeriği bölümünde web sitenizin RSS ile ilgili sayfasına otomatik olarak içerik ekleyebilirsiniz.

All in one SEO RSS

1. 4 Gelişmiş

All in One SEO eklentisinin gelişmiş bölümünde, eklentinin çalışma türü ile ilgili detaylı ayarlara ulaşabilirsiniz.

All in one seo gelişmiş

TruSEO Puanı & İçeriği: Bu özellik içeriklerinizi puanlayarak makale içeriklerinizi en iyi şekilde optimize etmenize yardımcı olur.

Gönderi Tipi Sütunlar: All in One SEO Pack eklentisinin çalışmasını istediğiniz alanları seçebilirsiniz. Temanıza göre burada farklı ayarlar görebilirsiniz. İhtiyacınız olan bölümleri işaretleyin ve değişiklikleri kaydedin.

Gelişmiş bölümündeki diğer ayarları kullanabilmek için eklentiyi pro sürüme yükseltmelisiniz.


2. Arama Görünümü

All in One SEO Pack > Arama Görünümü menüsü altında eklenti ile ilgili en önemli ayarların yapıldığı bölümleri özelleştirebilirsiniz.

2. 1 Genel Ayarlar

Başlık Ayırıcı: Bu bölümde meta başlıklarınız için bir ayırıcı seçin. En çok kullanılan ve önerilen ayırıcı karakter “-” kısa çizgidir.

All in one seo genel

Anasayfa: All in One SEO Pack anasayfa meta ayarları için 60 karakteri geçmeyen bir başlık ve 135 kelimenin altında meta açıklaması girin. Meta açıklama, arama motoru optimizasyonunun en önemli bölümlerinden biridir. Meta açıklamanızı tıklama oranını arttırabilecek, ilgi çekici bir mesaj ile oluşturun.

All in one seo anasayfa

Sayfa başlığı ve açıklama oluşturma hakkında bilgiye sahip değilseniz. Aşağıdaki en çok yapılan teknik SEO ayarları makalesindeki “Başlık ve Açıklama” bölümünü inceleyebilirsiniz.

Sıkça Yapılan 12 Teknik SEO Hatası


Bilgi Grafiği: Bu bölümde web sitenizin bazı schema ayarlarını yapılandırabilirsiniz.

Kişi veya kuruluş adı ekleyin, işletmenizin telefon numaralarını ve logosunu ekleyin.

All in One SEO Bilgi Grafiği

2. 2 İçerik Türleri

Sayfa, makale, haber başlık ayarlarını görselde gösterildiği gibi yapabilirsiniz.

Bu bölümdeki şema işaretlemesi, özel alanlar sadece pro versiyonda kullanılmaktadır.

All in One SEO Başlık Ayarları

Not: Kategoriler, etiketler, medya ve yazar arşivlerini index veya noindex olarak ayarlamak için Sınıflandırmalar, medya ve arşivler sekmelerini aynı şekilde ayarlayabilirsiniz.


2. 3 Gelişmiş

All in One SEO eklentisi > Arama Görünümü > Gelişmiş sekmesinde eklentiye ait önemli özellikler bulunmaktadır. İlgili ayarları aşağıdaki gibi ayarlayabilirsiniz.

Genel Robots Metası: Varsayılan robots metalarını aktif eder. Ayrıca içerik türleri, sınıflandırmalar, medya ve arşivler sekmelerinden ihtiyaçlarınıza göre ayarlamalar yapabilirsiniz.

Site Bağlantıları Arama Kutusunu etkinleştirin: Arama kutusu schema işaretlemelerini aktif eder.

Use Content for Autogenerated Descriptions: Bu alanı aktif ederseniz, otomatik meta açıklamaları oluşturulur.

Standart URL’ler için Sayfalama Yok: SEO açısından bu bölümü açık olarak ayarlamak faydalı olacaktır.

Use Meta Keywords: 2021 yılı itibariyle meta anahtar kelime kullanımı spam olarak değerlendirilebiliyor. Bu alanı kapalı olarak işaretlemenizi öneririz. Açık olarak ayarlarsanız manuel meta anahtar kelimeleri ekleyebileceksiniz.

Paged Format: Sayfa numaralama formatının meta başlık ayarlarını özelleştirir.

All in One SEO Gelişmiş Ayarlar

3. Sosyal Ağlar

Sosyal ağlar alanı All in One SEO Pack eklentisinin önemli bir özelliğidir. Sosyal medya paylaşımlarınızda içeriklerinizin nasıl görüneceğini buradan ayarlayabilirsiniz.

Görsel ayarları bölümünde sayfalarınız ve yazılarınız için yapılandırma yapabilirsiniz. OG olarak bir kaynak seçin. Öne çıkan resim veya ilk ekli resim gibi çeşitli seçeneklerden en uygununu seçin. Görsel bulunmadığında varsayılan olarak ayarladığınız görselin görünmesi için ilgili bölümleri doldurun.

3. 1 Sosyal Profiller

Sosyal profiller alanından sosyal medya hesaplarınızın URL’lerini tanımlayabilirsiniz.

All in One SEO Sosyal Ağlar

3. 2 Facebook

Açık Grafik İşaretlemesini Etkinleştir: Facebook Open Graph ayarlarını aktif etmek için bu bölümü etkinleştirmelisiniz.

Default Post Image Source: OG görselinizde hangi fotoğrafı kullanmak isterseniz bu bölümden seçim yapın.

Default Post Facebook Image: Bu alandan varsayılan OG görselinizi yükleyebilirsiniz.

All in One SEO Facebook

Default Term Image Source: Bu alan pro sürümde kullanılabilir.

Varsayılan Gönderi Türü Nesne Türleri: Bu alandan nesne türlerinizin varsayılan türünü ayarlayabilirsiniz.

All in One SEO Facebook OG

3. 3 Twitter

Twitter Kartlarını Etkinleştir: Twitter OG ayarlarını etkinleştirmek için bu alanı aktif edin.

Varsayılan Kart Türü: Twitter kart görselini listeden seçin.

Default Post Image Source: Varsayılan OG image görseli yükleyin.

All in One SEO Twitter OG

4. Site Haritaları

Xml site haritası oluşturarak içeriklerinizi Google’a kolayca bildirebilirsiniz. Site haritası oluşturmak istediğiniz bölümleri işaretleyin ve ardından kaydedin.

All in One SEO Sitemap Ayarları

Sitemap ayarlarını aktif etmek için Site Haritasını Etkinleştir bölümünü açık duruma getirin. Site haritalarına eklemek istediğiniz türleri listeden işaretleyin ve kaydedin.

All in One SEO Sitemap

5. Araçlar

All in One SEO Pack araçlar bölümünde eklenti için çeşitli önemli ayarlar bulunmaktadır.

5. 1 Robot.txt Düzenleyici

Robots.txt dosyanızı bu bölümden kolayca güncelleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey User Agent bölümüne bot ismi yazıp Rule ayarlarmak, ardından erişim yolunu girin.

All in One SEO Robots Ayarları

5. 2 Kötü Bot Engelleyici

Kötü bot engelleyici, web sitenize gelen kötü niyetli botları engellemeye çalışır. Bu bölümde ilgili bölümlerin hepsini işaretleyebilirsiniz. Günün sonunda engellenen botların bilgileri en alt bölümde listelenecektir.

All in One SEO Kötü Bot Engelleyici

All in One SEO Pack ayarları makalemizin sonuna geldik. Bu eklenti dışında WordPress web siteleriniz için Rank Math SEO eklentisini veya Yoast SEO eklentisini de kurmayı düşünebilirsiniz. Konuyla ilgili aşağıdaki makaleyi inceleyin.

All in One SEO Pack ve diğer WordPress SEO eklentilerinin karşılaştırması için aşağıdaki rehberi inceleyebilirsiniz.

Rank Math SEO vs Yoast SEO vs All in One SEO Karşılaştırması

Bir SEO eklentisi seçmenin kolay olmadığını biliyoruz. Umarız, bu makale All in One SEO Pack eklenti tercihinizde yararlı olmuştur. All in One SEO eklentisi ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, yorum yoluyla bize sormaya çekinmeyin.

Güncelleme: Bu makaledeki tüm içerik ve görseller All in One SEO eklentisinin yeni sürümüne göre 20.01.2021 tarihinde güncellenmiştir.

Eğer bu rehberi bilgilendirici bulursanız, lütfen Facebook, Twitter veya Linkedin’de paylaşmayı düşünün.

Tüm Yorumlar
  1. Merhaba şöyle bir sorunum var yazdıgım makalenin başlıgı ve ve metası oto sitemin ana sayfa başlıgı metası olarak degişiyor bunun nedeni nedir

  2. Merhabalar,

    Siteme eklediğim görsellerin görseller kısmın da index almasın da bir problem yok iken normal sayfalar da index alıyor bunu nasıl kapatabilirim?

    kısaca : galeri sayfaları index alıyor galeri sayfalarını indexe kapatmam gerek bunu nasıl yapabilirim?

    All in one seo eklentisini kullanmaktayım.

    1. AOE Eklentisi Arama Görümümü > Content Types bölümünden galeri alanını bulun, ardından robots meta settings bölümünden ayarlayabilirsiniz. Ayrıca sol paneldeki sayfalar menüsünden galeri sayfasına düzenle diyerek, All in One SEO ayarları bölümünden Advanced menüsünü tıklayıp, Robots Settings alanından da yapabilirsiniz.

  3. Merhaba kurulumu yaptım, başlık alt metin seçeneklerini de ayarladım. Ama Google mesela bu görünmüyor. Site çıkıyor ama footer alanı çıkıyor, işte copright falan gibi şeyler. WordPress kendi ayarlardaki başlığıyla birlikte çıkıyor. ‘Site.com-başlık metni’ gibi?

  4. Öncelikle merhabalar, sayfa sayfa noindex yapabiliyor muyuz? All in one seo eklentisinde görmedim.

    1. İlgili sayfa veya yazının düzenleme menüsündeyken AIOSEO Ayarları / Advanced / Robot Ayarları bölümünden yapabilirsiniz.

  5. Merhabalar Hocam;

    Sorun şu: burada bu şekil gösterirken;

    Soğuk Lipoliz sitenin kendi başlığında bu şekilde göstermektedir.

    Eklenti ayarlarında doğru gösteriyor ama meta titlede böyle gösteriyor. H1 başlığında Soğuk Lipoliz Fiyatları 2021 bunu yazıdğımda gösteriyor ama ben bu şekilde istemiyorum 🙁

    Siteyi size ekledim hocam alt başlıklı olarak “internet sitesi” bölümünde 🙂

    1. Sorununuzu tam anlayamadım ama ilgili sayfayı kontrol ettiğimde meta title “Soğuk Lipoliz” olarak ayarlanmış ve Google’da bu şekilde indexlemiş. Eklentide istediğiniz kelimeyi kaydetmiyorsa eklenti sürümünün güncelliğini kontrol edin ve cache temizleyin.

      1. Dediklerinizi de yaptım hocam ama gene görmedi. Kaynak kısmında all in seo pack ayarlarında görülüyor ancak sizin dediğiniz gibi başlıkta meta title “Soğuk Lipoliz” bu şekilde var.

  6. Merhabalar hocam;

    İçeriğiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık tekrardan.

    Ben başlıklarımı doğru ayarlardım hocam lakin benim istediğim başlıkları title bölümünde göremiyorum. bana H1 başlığını title de gösteriyor. bunun sebebi nedir acaba?

    <meta property="og:title" content="Dudak Dolgusu Fiyatları 2021 – burada görüyor ancak site başlığında görmüyor hocam 🙁

    1. Eski indexi görüyor olabilir, meta title değiştirdiyseniz Google Search Console aracı ile ilgili sayfayı tekrar indexletin.

  7. guncelleme geldi yeni. bu ekranlarin hicbiri yok. yazi guncellenmeli

  8. Merhabalar hocam;

    WordPress site güvenliği için hangi eklentiyi önerirsiniz? Bunun içinde içeriğiniz var mı acaba 🙂

    Saygılarımla;

    1. Merhaba Ömer Bey,
      WP site güvenliği için bir makale yazmamışız ama hemen yazmaya başlıyoruz. 🙂
      Ve “Limit Login Attempts Reloaded” eklentisini kullanabilirsiniz. Limiti kısa, süreyi uzun tutun. Ayrıca Jetpack eklentisi kullanıyorsanız, eklenti içindeki bir modül deneme yanılma saldırılarına karşı koruma sağlıyor.

  9. Facebook sayfamızdan ulaşırsanız kötü bot listesi ve htaccess kötü bot engelleme listesi iletebiliriz.

  10. Merhabalar hocam;

    Kötü botları varsa yazabilirseniz sevinirim. Örneğin; ahrefsbot, semalt.com gibisinden sizde olanları da paylaşabilirseniz çok makbule geçer. Sebebi şu aynı sitelerden bizlerde saldırı yemeyelim

  11. Create RSS Sitemap = Aktif Edildiğinde kutucukta Google news adı kayboluyor

    Google News Publication Name
    Google News Sitemap Post Type

    Googlenews için Hangi Xml veya rss yi kullanacz
    https://publishercenter.google.com/ kısmına rss veya xml hangilerinin ekleyeceğin açıklarsanız sevinirim.
    Son olarak https://search.google.com/ aynı şekilde hangi xml setamap akleniyor onuda belirtirseniz sevinirim teşekkürler bilgin için.

    1. Mehmet Bey Merhaba,
      Google News için “Send Images to RSS” WordPress eklentisini kurabilirsiniz, daha sonra ekstra bir sitemap ayarı yapmanıza gerek olmayacak. Sadece eklentiyi kurun ve kullanmaya başlayın.

Comments are closed.